31.2 C
Kuala Lumpur
Thursday, March 30, 2023

Mane dikejar ke hospital selepas kepala terhantuk

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

BINTANG Liverpool, Sadio Mane dibawa ke hospital selepas membantu Senegal mara ke suku akhir Piala Negara-Negara Afrika awal pagi tadi.

Memetik agensi, kad merah diterima Cape Verde membuatkan negara kerdil Afrika itu berdepan halangan sukar bertemu Senegal yang diperkuatkan ramai bintang.

Namun, persembahan bersemangat Cape Verde berjaya membayangi Senegal sepanjang 60 minit.

Bagaimanapun semua kerja keras pasukan itu akhirnya musnah apabila penjaga gol mereka dibuang padang kerana mengasari Mane yang cuba menyudahkan hantaran bola ke gawang.

Mane cuba menyambut hantaran bola manakala penjaga gol keluar untuk menyelamatkannya.

Bintang Liverpool itu berjaya mendapatkan bola terlebih dahulu ketika kedua-duanya terhantuk kepala dan terbaring di padang.

Vozinha dibuang padang kerana pelanggaran itu menyebabkan pasukan berkenaan terpaksa bermain sembilan orang pada baki permainan.

Mane yang masih belum pulih sepenuhnya terus bermain dan seminit kemudian membuka jaringan pada perlawanan itu untuk mara dengan kemenangan 2-0. – Agensi

Baca juga:   Suruhanjaya Patuh Syariah dicadang, kawal selia industri halal

Wartawan

Terkini

KKD komited perkasa kesalinghubungan digital di Kedah

KEMENTERIAN Komunikasi dan Digital (KKD) komited dalam memastikankesalinghubungan digital yang merupakan keperluan asas rakyat untuk terusdiperkasa. Menteri, Fahmi Fadzil...

Lagi Artikel Berkaitan