26.4 C
Kuala Lumpur
Thursday, January 20, 2022
< a href='https://keluargamalaysia.my/'>

Video tular rosak fasiliti air, menteri minta salur maklumat pelaku

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

CYBERJAYA – Pelaku yang imejnya dirakam dalam video tular membabitkan sepasang individu melalui koridor kedai lalu merosakkan fasiliti bekalan air kini sedang dijejaki.

Bagaimanapun dalam video yang dirakam dari kamera litar tertutup (CCTV) berdurasi 19 saat itu tidak dinyatakan lokasi kejadian namun tarikh yang terpapar berlaku pada 9 April lalu sekitar pukul 3.19 petang.

Menteri Alam Sekitar dan Air, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man dalam satu kenyataan di Facebooknya menegaskan perbuatan individu yang melakukan vandalisme terhadap fasiliti bekalan air adalah satu kesalahan jenayah.

“Sangat menjengkelkan. Pelaku sedang dijejak. Jika sesiapa mempunyai maklumat, sila maklumkan kepada Unit Penguatkuasaan SPAN (Whatsapp 0133885000),” kongsinya hari ini.

Dalam video berkenaan, seorang lelaki dan wanita dewasa lengkap memakai pelitup muka melalui koridor deretan kedai berkenaan.

Secara tiba-tiba lelaki yang memakai topi dan berseluar pendek bertindak memijak pili air sehingga patah lalu berlari meninggalkan lokasi berkenaan.

Baca juga:   JKN Kedah siasat pesakit COVID-19 mati di lantai wad

Tindakan berkenaan mendapat kecaman netizen dan berharap agar perlakunya dapat dikenakan tindakan setimpal.

-EDISI9

< a href='https://keluargamalaysia.my/'>

Terkini

Utama kerja pembaikan kerosakan akibat banjir – Zafrul

KEMENTERIAN berkaitan sudah diarah untuk menyesuaikan peruntukan bagi 2022 dengan mengutamakan kerja pembaikan kerosakan akibat banjir. Menteri Kewangan, Tengku Datuk...

Lagi Artikel Berkaitan

< a href='https://keluargamalaysia.my/'>