30.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, November 26, 2022

Kepala air: Tiga maut, tiga lagi masih hilang di Yan

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

CYBERJAYA – Tiga mangsa ditemukan maut di beberapa lokasi di sekitar kawasan Gunung Jerai di Yan, Kedah, yang dilanda banjir susulan fenomena kepala air pada petang semalam.

Memetik laporan Bernama, Menteri Besar Kedah Muhammad Sanusi Md Nor berkata setakat operasi pada jam 1 pagi, tiga lagi mangsa dipercayai masih hilang di satu kawasan di Titi Hayun.

Menurutnya, ketiga-tiga mangsa yang maut adalah lelaki, dengan satu mangsa ditemukan di tanah runtuh jalan naik ke Gunung Jerai dan dikenal pasti sebagai Shahruzi Mohamad, berumur 53 tahun.

“Jenazah sudah diturunkan dan operasi (mencari dan menyelamat) akan disambung lagi kemudian,” katanya menerusi aplikasi Whatsapp awal pagi ini.

Sanusi berkata, operasi mencari dan menyelamat telah ditamatkan dan akan bersambung semula 7 pagi ini.

Untuk rekod, dalam kejadian kira-kira 5 petang semalam, antara lokasi terlibat banjir selepas kejadian kepala air itu ialah kawasan di kaki gunung dan kawasan berhampiran sungai iaitu Perigi, Teroi Bukit, Singkir, Kampung Permatang Keramat, Kampung Lubuk Boi, Pekan Yan Besar, Titi Teras, Kampung Acheh dan Kampung Setoi.

Baca juga:   Kanak-kanak 2 tahun maut, ibu cedera parah

-EDISI9

Wartawan

Terkini

Mohon semua pihak tidak keluarkan kenyataan ganggu gugat

MENTERI Besar Johor Datuk Onn Hafiz Ghazi memberi amaran kepada semua pihak agar tidak mengeluarkan sebarang kenyataan yang boleh...

Lagi Artikel Berkaitan