25.1 C
Kuala Lumpur
Thursday, December 1, 2022

Belum dapat ilham untuk bubar Parlimen – Ismail Sabri

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

PERDANA Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memberitahu, beliau belum mendapat ilham dalam membuat sebarang keputusan berkaitan tarikh pembubaran Parlimen biarpun spekulasi mengenai tarikh Pilihan Raya Umum Ke-15 semakin kencang diperkatakan.

Ismail Sabri berkata, sebarang keputusan mengenai tarikh pembubaran Parlimen bergantung kepada perbincangan dalam kalangan pemimpin tertinggi UMNO pada 30 September ini.

“Pada 30 hari bulan, petang ada (mesyuarat) Top 5 dan biro politik, malam ada MT (Mesyuarat Tertinggi). Jadi kita tunggulah,” katanya pada sidang media di akhir lawatan kerja empat hari ke Amerika Syarikat.

Ismail Sabri, yang juga Naib Presiden UMNO, berkata beliau belum mendapat maklumat mengenai agenda mesyuarat MT UMNO.

“Saya pun tak tahu apa agenda MT dan sebagainya. Jadi malam tu lah kita akan bincang,” katanya.

Top 5 merujuk kepada Presiden, Timbalan Presiden dan tiga Naib Presiden UMNO.

Baca juga:   PM puji ahli Parlimen tanpa kira parti senada isu Antilompat Parti

Sebaliknya, Ismail Sabri berkata, beliau mendapat inspirasi bagaimana untuk memulihara kawasan hijau ketika berjalan di sekitar Central Park dan kagum dengan bagaimana kawasan hijau seluas 832 ekar di tengah-tengah bandar raya ini dikekalkan dan dipulihara.

Perdana Menteri berkata, jika di Malaysia, pasti akan ada cadangan di atas meja beliau untuk membangunkan kawasan seumpama itu.

“Saya mendapat inspirasi bagaimana untuk memulihara kawasan hijau kita. Namun untuk pilihan raya, saya tidak mendapat apa-apa inspirasi,” katanya sambil tersenyum.– BERNAMA

Baca juga:   Jawatankuasa teliti aspek penting sebelum Parlimen dibuka - PM

Wartawan

Terkini

Klip video amaran rusuhan 13 Mei kandungan berbayar – MCMC

TIGA klip video berhubung amaran rusuhan 13 Mei yang dimuatkan di dalam aplikasi TikTok merupakan kandungan berbayar, kata Suruhanjaya...

Lagi Artikel Berkaitan