26.1 C
Kuala Lumpur
Wednesday, February 1, 2023

Peguam baharu Najib tarik diri jika rayuan diteruskan 15 Ogos

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

PASUKAN peguam yang baharu dilantik mewakili Datuk Seri Najib Tun Razak bagi rayuan terakhir dalam kes membabitkan dana SRC International Sdn Bhd, memberitahu Mahkamah Persekutuan bahawa mereka akan menarik diri sekiranya mahkamah tetap akan terus mendengar rayuan itu, minggu depan.

Difahamkan peguam daripada Tetuan Zaid Ibrahim Suflan TH Liew & Partners (ZIST) dan Tetuan Hisyam Teh, tidak bersedia meneruskan rayuan itu kerana ia melibatkan isu penting dan memerlukan masa untuk persediaan kerana ia bukan rayuan biasa.

Oleh itu, jika mahkamah tetap mahu prosiding rayuan utama diteruskan pada Isnin ini, peguam terlibat tidak mempunyai pilihan, selain menarik diri daripada mewakili bekas Perdana Menteri itu.

Difahamkan, perkara itu dimaklumkan kepada Timbalan Pendaftar Mahkamah Persekutuan, Wan Fatimah Zahara Wan Yusoff dan Siti Hajar Mustaffa semasa pengurusan kes di hadapan mereka yang dijalankan secara dalam talian pada Rabu.

Baca juga:   Najib tolak pemberian tanah RM100 juta oleh kerajaan

Timbalan Pendakwa Raya, Datuk V Sithambaram dan Mohd Ashrof Adrin Kamarul bertindak bagi pihak responden, manakala peguam Hisyam Teh Poh Teik, Liew Teck Huat dan M.Rueben mewakili Najib (perayu).

Pada 26 Julai, Najib telah memberhentikan Tetuan Shafee & Co daripada bertindak sebagai peguam yang mewakilinya. – BERNAMA

Wartawan

Terkini

UMNO pecat Tun Faisal berkuat kuasa serta-merta

BEKAS Timbalan Ketua UMNO Putrajaya, Datuk Tun Faisal Ismail Aziz dipecat daripada parti itu berkuat kuasa serta-merta. Beliau yang juga bekas...

Lagi Artikel Berkaitan