25.6 C
Kuala Lumpur
Sunday, January 29, 2023

Usaha tingkatkan perlindungan sosial belia B40

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

Allianz General Insurance Company (Malaysia) Berhad (Allianz General) menandatangani Memorandum Persefahaman (MOU) dengan Majlis Belia Malaysia (MYC) dalam menyokong usaha kerajaan dalam meningkatkan perlindungan sosial dalam kalangan belia B40.

MOU itu telah ditandatangani antara Ketua Pegawai Eksekutif Umum Allianz Sean Wang dan Presiden MYC Jufitri Joha.

Menerusi MOU berkenaan kedua-dua pihak menggariskan komitmen bersama dalam menggalakkan belia B40 untuk mengambil Allianz PerlindunganKu oleh Allianz General di bawah Perlindungan Tenang kerajaan, sepanduk pelan insurans mampu milik.

Melalui kerjasama ini, belia layak mendapat Baucar Perlindungan Tenang
(PTV), juga inisiatif kerajaan, akan digalakkan menggunakan baucar mereka untuk membeli polisi Allianz PerlindunganKu.

Sean berkata, golongan belia mesti sedar bahawa mempunyai perlindungan insurans yang mencukupi adalah tentang memiliki ketahanan kewangan dan sosial.

“Semua orang berhak untuk dilindungi, dan mendapat perlindungan adalah seperti melabur dalam diri sendiri. Mereka harus bertanya kepada diri mereka sendiri, ‘adakah saya bernilai untuk pelaburan?,”- Edisi 9

Baca juga:   Tiupan membangkitkan semangat belia bekerja

Wartawan

Terkini

Ini bukan pengakhiran karier politik saya – Hishammuddin

AHLI Parlimen Sembrong, Datuk Seri Hishammuddin Hussein, yang digantung keahlian dalam UMNO menegaskan keputusan itu bukan pengakhiran kepada karier politiknya. Sebaliknya bekas...

Lagi Artikel Berkaitan