25.5 C
Kuala Lumpur
Friday, September 30, 2022

Khairuddin bebas, terima kasih pembangkang – Nik Abduh

Mesti Baca


KUALA LUMPUR – Ahli Parlimen Bachok, Nik Abduh Nik Abdul Aziz menasihati pembangkang supaya mencari isu lain bagi menarik undi rakyat kepada mereka dan bukannya terus memberi tumpuan kepada Datuk Dr. Mohd.Khairuddin Aman Razali.

Melalui catatan, dalam Facebooknya, Ahli Parlimen Pasir Mas itu juga mengucapkan terima kasih kepada Pakatan Harapan yang telah membuat aduan demi aduan kepada polis yang menggesa Menteri Perusahaan, Perladangan dan Komoditi disiasat demi ketelusan dan integriti.

“Banyak lagi isu boleh dimainkan. Lagipun politik negara kan tak berapa stabil sekarang? PH pun dah memang terkenal mampu menjadikan seekor nyamuk sebagai seekor gajah. So go on..,’’katanya.

Berikut kenyataan penuh Nik Abduh yang dipetik dari laman Facebook beliau:

Saya merafak syukur kepada Allah di atas pengumuman oleh pihak berwajib bahawa YB Datuk Dr. Mohd. Khairuddin bin Aman Razali, Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi adalah bebas dan tidak pun melakukan sebarang kesalahan melanggar perintah kuarantin sepertimana dakwaan musuh politik beliau sebelum ini.

Baca juga:   4,817 kes sembuh dilaporkan; 9 kluster

Di atas kekhilafan dalam isu kuarantin selepas pulang dari luar negara, Jabatan Peguam Negara mengambil keputusan untuk tidak mengenakan sebarang dakwaan ke atas Menteri disebabkan kekurangan bukti dan sekaligus gagal memenuhi beban pembuktian yang diperlukan di bawah peruntukan undang-undang.

Adalah amat jelas, tiada arahan dikeluarkan kepada beliau untuk melaksanakan kuarantin diri pada bila-bila masapun sebaik beliau pulang dari luar negara.

Baca juga:   10,662 lokar disediakan atasi beg sekolah berat - Radzi
Mohd. Khairuddin Aman Razali

Oleh kerana beliau, sebaik isu ini dipanaskan sebelum ini, telahpun memohon maaf secara terbuka, berbesar hati mengaku bersalah ‘secara sukarela’ bagi menutup kekhilafan oleh pihak lain, membayar kompaun maksimum yang dikenakan ke atasnya dan secara sukarela juga memotong gajinya selama 3 bulan, maka adalah amat elok untuk kita bersama-sama menerima keputusan Peguam Negara hari ini dengan penuh lapang dada.

Terima kasih juga harus saya ucapkan kepada pihak pembangkang PH yang telah membuat aduan demi aduan kepada pihak polis agar YB Datuk Dr. Mohd. Khairuddin disiasat demi ketelusan dan integriti.

Walaupun keputusan hari ini (semalam) amat tidak memihak serta menggagalkan pihak pembangkang untuk terus memanaskan isu ini, tetapi nyata kebenaran telah diangkat dan diletakkan pada tempatnya yang mulia.

Justeru saya fikir, sementara kebenaran yang dinantikan ini dirayakan oleh pencintanya, pihak pembangkang bolehlah bergerak kepada isu-isu lain yang lebih bertenaga untuk menarik undi rakyat kepada mereka.

Banyak lagi isu boleh dimainkan. Lagipun politik negara kan tak berapa stabil sekarang? PH pun dah memang terkenal mampu menjadikan seekor nyamuk sebagai seekor gajah. So go on..

Baca juga:   MPV Alphard 'road bully' diburu polis miliki 56 saman lampau

Apapun mari kita bersatu menangani pandemik Covid-19 yang masih melanda negara. Patuhi dan amalkan SOP yang ditetapkan pihak kerajaan. Semoga Allah memudahkan urusan kita semua insya Allah. – Edisi 9

Baca juga:   6,982 kes baharu Covid-19 hari ini, Selangor kekal tertinggi

Terkini

KPM terus pantau projek SMK Kota Warisan

KEMENTERIAN Pendidikan Malaysia (KPM) akan memantau projek Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kota Warisan, Sepang agar pembinaan sekolah berkenaan berjalan...

Lagi Artikel Berkaitan