26.7 C
Kuala Lumpur
Tuesday, January 25, 2022
< a href='https://keluargamalaysia.my/'>

Lelaki mengaku bersalah lacurkan isteri, anak kandung

Mesti Baca

KLANG – Seorang lelaki mengaku bersalah di Mahkamah Sesyen di sini hari ini atas dua pertuduhan melakukan eksploitasi seks terhadap isteri dan anaknya, antara Januari 2015 dengan Februari lalu.

Bernama melaporkan, tertuduh yang berumur 43 tahun dan bekerja sebagai pemandu lori itu membuat pengakuan berkenaan, selepas kedua-dua pertuduhan dibacakan terhadapnya oleh jurubahasa mahkamah, di hadapan Hakim Datuk Ahmad Zamzani Mohd Zain.

Mengikut pertuduhan pertama, lelaki itu didakwa melakukan eksploitasi seks dengan menggunakan paksaan terhadap isterinya yang berumur 37 tahun, di kawasan loji air dan di satu unit kondominium di Batu 9 Cheras antara Januari 2015 dengan Mei 2019.

Dia dituduh mengikut Seksyen 13(b) Akta Antipemerdagangan Orang dan Antipenyeludupan Migran (ATIPSOM) 2007, yang membawa hukuman penjara tidak kurang tiga tahun dan maksimum 20 tahun, serta boleh dikenakan denda, jika sabit kesalahan.

Bagi pertuduhan kedua, lelaki itu didakwa melakukan eksploitasi seks terhadap anaknya yang berumur 13 tahun, di unit kondominium sama antara Januari 2019 dengan Februari tahun ini.

Beliau dituduh mengikut Seksyen 14 ATIPSOM 2007, yang membawa hukuman penjara tidak kurang tiga tahun dan maksimum 20 tahun, serta boleh dikenakan denda, jika sabit kesalahan.

Timbalan Pendakwa Raya Evangelin Simon Silvaraj, tidak menawarkan jaminan bagi kedua-dua pertuduhan tersebut, memandangkan lelaki itu mempunyai pertalian rapat dengan mangsa dan kesalahan yang dilakukannya adalah serius.

Baca juga:   Imigresen tahan 15 wanita asing terlibat kegiatan pelacuran
Baca juga:   Rasuah: Najib dipenjara 12 tahun, denda RM210 juta

Tertuduh yang tidak diwakili peguam bagaimanapun meminta mahkamah meringankan hukuman yang akan dikenakan terhadapnya.

Mahkamah tidak membenarkan tertuduh diikat jamin dan menetapkan 19 Ogos untuk serahan fakta kes.

< a href='https://keluargamalaysia.my/'>

Terkini

Ismail Sabri, Hun Sen bincang situasi di Myanmar

PERDANA Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob hari ini mengadakan sidang video bersama rakan sejawatannya dari Kemboja, Hun Sen...

Lagi Artikel Berkaitan

< a href='https://keluargamalaysia.my/'>