25.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, November 29, 2023

Tular: KKM nafi kenaikan caj perkhidmatan klinik

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

KEMENTERIAN Kesihatan Malaysia (KKM) tidak pernah mengeluarkan sebarang maklumat rasmi berkaitan kenaikan caj perkhidmatan klinik kesihatan.

Menerusi hantaran di laman Facebook, KKM memaklumkan penyebaran maklumat palsu yang tular di media sosial oleh pihak tidak bertanggungjawab telah menimbulkan kekeliruan di kalangan masyarakat.

Justeru, ujar kementerian itu, orang ramai dinasihatkan agar menghentikan sebarang perkongsian maklumat palsu dan tidak menghebahkan maklumat yang tidak sah.

“Kami menasihati semua pihak untuk berhati-hati dalam menyebarkan informasi dan sentiasa memastikan kebenarannya sebelum berkongsi dengan individu lain,” katanya.

Ujar KKM, pihaknya memandang serius terhadap penyebaran maklumat palsu yang tular di media sosial baru – baru ini berhubung perkara berkenaan.

Sebelum ini tular di aplikasi TikTok kononnya Perdana Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menaikkan caj perkhidmatan klinik kesihatan kepada RM10 sehingga RM15 sedangkan kadar caj semasa adalah RM1. – Edisi 9

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Terkini

Kumpulan nasyid Aeydan enggan dibayangi Rabbani

MENYEDARI mereka dilahirkan sebagai anak-anak Rabbani, ramai beranggapan kumpulan nasyid Aeydan bakal menyambung legasi kumpulan itu. Namun begitu, ia membuatkan...

Lagi Artikel Berkaitan