30.2 C
Kuala Lumpur
Sunday, October 1, 2023

Polis kesan baki pemandu kereta dilanggar lori mengundur

Mesti Baca

Ain Hamzah
Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

POLIS masih mengesan baki pemandu kereta yang terlibat dalam kemalangan membabitkan lori melanggar lapan kenderaan di kawasan lampu isyarat Jalan Rawang Mutiara di Gombak, semalam.

Ketua Polis Daerah Gombak, Asisten Komisioner Zainal Mohamed Mohamed berkata, pihaknya terima maklumat kejadian tersebut pada pukul 3.40 petang.

Menurutnya, kesemua kenderaan berhenti di lorong kanan semasa kejadian berlaku ekoran lampu isyarat merah.

“Sebuah lori yang berada di hadapan sekali telah mengundur ke belakang secara tiba-tiba menyebabkannya melanggar beberapa buah kenderaan yang berada di belakang.

“Kemalangan ini disyaki berpunca daripada kegagalan sistem brek lori yang gagal berfungsi,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Ujar Zainal lagi, kemalangan tersebut melibatkan kira-kira lapan kereta dan sebuah lori.

Menurutnya, usaha mengesan kenderaan yang terlibat masih dijalankan dan tiada kemalangan jiwa atau kecederaan parah dilaporkan.

“Kes disiasat di bawah Seksyen 43(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

“Orang ramai mempunyai maklumat mengenai kemalangan ini diminta menghubungi Pegawai Penyiasat Trafik, Inspektor Mohamad Suhaimi Tukiman di talian 013-7557556 atau 03-61262222,” katanya. 

-EDISI9

Terkini

MOTAC perlu tingkat produk dan perkhidmatan pelancongan – Anwar Ibrahim

PERDANA Menteri Datuk Seri Anwar Ibrahim meletakkan harapan yang tinggi kepada Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC) dalam meningkatkan...

Lagi Artikel Berkaitan