24 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 4, 2023

Polis nafi KPN terlibat dalam skim pelaburan Amundi

Satu laporan polis telah dibuat agar siasatan boleh dimulakan ke atas individu tidak bertanggungjawab.

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

POLIS Diraja Malaysia (PDRM) hari ini menafikan sebarang penglibatan Ketua Polis Negara (KPN) Tan Sri Acryl Sani Abdullah Sani dalam skim pelaburan dikenali sebagai Amundi.

Setiausaha Polis Malaysia, Datuk Noorsiah Mohd Saaduddin berkata, satu laporan polis telah dibuat agar siasatan boleh dimulakan ke atas individu tidak bertanggungjawab yang menyamar dengan menggunakan nama Acryl Sani.

“Siasatan ke atas skim pelaburan berkenaan juga sedang dijalankan.

“Justeru, polis menasihatkan orang awam untuk sentiasa berhati-hati dan tidak mudah percaya dengan skim penipuan pelaburan sebegini,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Noorsiah memaklumkan PDRM baru-baru ini telah mengesan satu kumpulan di aplikasi WhatsApp yang mempromosikan satu pelaburan dan terdapat satu profil menyamar sebagai Acryl Sani.

Baca juga:   'Health Alert monkeypox' dalam aplikasi MySejahtera mulai esok

“Individu terbabit yang menggunakan nombor telefon 010-2301160 mendakwa kononnya KPN turut menyertai skim pelaburan berkenaan,” katanya. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Dr Amalina rasa bangga dijemput ke Istana Buckingham, London

SIAPA yang tidak rasa bangga apabila dapat menjejakkan kaki di Istana Buckingham, London. Begitulah yang dirasai pakar bedah kelahiran Malaysia,...

Lagi Artikel Berkaitan