24.9 C
Kuala Lumpur
Monday, January 30, 2023

Anwar hargai kesudian Ismail Sabri bertemunya

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

PERDANA Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menerima kunjungan penyandang jawatan itu, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob di pejabatnya di Perdana Putrajaya, petang semalam.

Dalam pertemuan empat mata itu, mereka saling bertukar-tukar pandangan mengenai isu-isu semasa.

Ismail Sabri menjawat jawatan Perdana Menteri bermula 21 Ogos 2021 sehingga Parlimen dibubarkan pada 10 Oktober 2022. Beliau kemudian menjadi Perdana Menteri Caretaker sehingga pelantikan Anwar.

Perdana Menteri berkata, beliau menghargaai kesudian Ahli Parlimen Bera yang juga Naib Presiden UMNO untuk bertemu dan bertukar-tukar pandangan berkaitan pelbagai isu semasa.

“Saya juga nyatakan penghargaan kepada beliau atas dukungan dan sokongan yang diberikan,” katanya menerusi Facebook beliau malam tadi.

Pertemuan Anwar dengan Ismail Sabri adalah yang pertama selepas beliau mengangkat sumpah sebagai Perdana Menteri Malaysia Ke-10.

Pada Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) lalu, Barisan Nasional (BN) menamakan Ismail Sabri sebagai calon Perdana Menteri sekiranya parti itu menang pilihan raya.

Baca juga:   Bajet 2023: KPM cadang 11 inisiatif bernilai RM6.8 bilion

Bagaimanapun, keputusan PRU15 pada 19 November lalu menyaksikan BN hanya menang 30 kerusi Parlimen.

BN kemudiannya memutuskan untuk bergabung dengan Pakatan Harapan (PH) dalam membentuk Kerajaan Perpaduan. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Kemerosotan jumlah pelajar aliran sains jejas pembinaan negara

KEMEROSOTAN jumlah pelajar aliran sains di sekolah-sekolah menengah semakin membimbangkan dan situasi itu perlu ditangani dengan segera, kata Ahli...

Lagi Artikel Berkaitan