27.9 C
Kuala Lumpur
Friday, January 27, 2023

Trafik di lebuh raya sesak sejak 12 tengah malam

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

ALIRAN trafik di beberapa lebuh raya utama menghala ke utara, selatan dan Pantai Timur dilaporkan sesak dan perlahan susulan orang ramai pulang ke kampung bagi menyambut Hari Raya Aidiladha sejak semalam.

Difahamkan aliran trafik sesak sejak 3 petang semalam dan semakin kemuncak pada pukul 12 tengah malam tadi bermula Tol Gombak hingga Tol Bentong hingga pagi ini.

Namun selepas Plaza Tol Bentong aliran trafik kembali bertali arus dekat Temerloh.

Lembaga Lebuhraya Malaysia (LLM) menerusi pemakluman terkini berkata, antara lebuh raya sedang mengalami aliran trafik yang tinggi melibatkan Lebuh Raya Utara- Selatan dan Lebuh Raya Pantai Timur.

“Trafik dilapor perlahan di LPT 1 di Kilometer(KM) 113.2 hingga ke 118.5 Lanchang ke Temerloh bermula pada pukul 8.44 pagi tadi.

“Kesesakan juga dilaporkan berlaku sebelum dan selepas Plaza Tol Gombak sejak pukul 8.46 pagi tadi,” katanya di sini hari ini.

Baca juga:   Cacar monyet: Pintu sempadan negara tidak akan ditutup

Mengulas lanjut, katanya, laluan menghala ke arah utara menerusi Lebuh Raya Utara-Selatan turut perlahan disebabkan sebuah bas rosak di KM 258.6 dari Ipoh menghala ke Kuala Kangsar.

“Sehubungan dengan itu, orang ramai dinasihatkan supaya berhati-hati ketika memandu dan mematuhi arahan lalu lintas,” katanya. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Pemilik, tekong, kru warga asing didenda RM5,000

MAHKAMAH Majistret Kuala Selangor hari ini menjatuhkan hukuman denda sebanyak RM 5,000 kepada pemilik bot nelayan kelas C bernombor...

Lagi Artikel Berkaitan