28.4 C
Kuala Lumpur
Friday, August 19, 2022

Ericsson komited tingkat pelaburan di Malaysia – PM

Malaysia mampu menjadi perintis kepada pembangunan prasarana dan liputan rangkaian 5G.

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

SYARIKAT Ericsson akan terus mempergiat aktiviti dan pelaburan di Malaysia, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau dalam satu kenyataan berkata, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Ericsson Group, Börje Ekholm dalam satu kunjungan hormat telah memberikan komitmen berkenaan.

“Pada hari ini saya telah menerima Kunjungan Hormat oleh Börje Ekholm, Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Ericsson Group bertujuan antaranya memberikan status terkini berhubung pelaksanaan rangkaian 5G di Malaysia.

“Ericsson sendiri mengakui bahawa Malaysia mampu menjadi perintis kepada pembangunan prasarana dan liputan rangkaian 5G,” katanya hari ini.

Ismail Sabri berkata, selaku Perdana Menteri beliau amat memahami bahawa teknologi dan rangkaian 5G memainkan peranan besar dalam melonjakkan daya saing ekonomi Malaysia.

Börje Ekholm (tengah) memaklumkan perkembangan 5G kepada Ismail Sabri Yaakob di Putrajaya hari ini.

Menurut beliau, impak positif yang bakal diterima oleh Keluarga Malaysia serta tahap produktiviti dan nilai tambah industri dari pelaksanaan teknologi 5G amat jelas sekali.

Baca juga:   UMNO namakan Ismail Sabri calon PM hadapi PRU-15

“Börje Ekholm, telah memberikan komitmen kepada saya setelah 57 tahun Ericsson bertapak di Malaysia, Ericsson akan terus mempergiat aktiviti dan pelaburan di Malaysia,” katanya.

-EDISI9

Terkini

Prestasi perbelanjaan peruntukan pembangunan meningkat – PM

PRESTASI perbelanjaan peruntukan pembangunan (DE) bagi tahun ini sehingga 15 Ogos lalu mencatatkan peningkatan sehingga 50.35 peratus berbanding 26.4...

Lagi Artikel Berkaitan