23.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, October 8, 2022

RichWorks International hulur sumbangan Aidilfitri

Mesti Baca

Hussaini Amran
Hampir 15 tahun dalam bidang kewartawanan. Pernah menyertai Sinar Harian, Utusan Malaysia dan PN BBC Portal.

CYBERJAYA – Pengurusan dan kakitangan RichWorks International Sdn. Bhd. (RichWorks International) menyumbangkan barangan keperluan asas termasuk kuih raya kepada sekitar 20 keluarga asnaf di Sungai Ramal, Kajang semalam.

Menurut Timbalan Naib Presiden Kanan RichWorks International, Radz Mohd, sumbangan tersebut diperolehi daripada Pertubuhan Kebajikan RichWorks (RichWell) termasuk ahli lembaga pengarah, pengurusan dan kakitangan syarikat sendiri.

Katanya, sumbangan itu antara tanggungjawab sosial korporat (CSR) RichWorks International yang dilakukan setiap kali pada bulan Ramadan.

“Kami kumpulkan sumbangan daripada keluarga RichWorks dan membeli barangan keperluan termasuk kuih raya yang mana tinggal beberapa hari saja nak berhari raya.

“Moga sumbangan ini sedikit sebanyak dapat memberikan kemudahan dan kegembiraan kepada anggota masyarakat yang memerlukan dalam tempoh pandemik ini,” katanya dalam satu kenyataan, hari ini.

Terdahulu, RichWorks juga telah mengagihkan lebih 1,000 helai pakaian raya kepada anggota masyarakat yang memerlukan di PPR Kampung Baru Hicom, Seksyen 26, Shah Alam pada minggu lalu.

Selain itu, 5 lokasi terpilih juga telah pun menerima wakaf sejadah, telekung dan al-Quran hasil sumbangan warga RichWorks.

Baca juga:   Jaguh powerlifting, Bonnie hadiahkan emas pertama negara

Petugas barisan hadapan juga tidak dilupakan dengan pemberian pek makanan berbuka puasa bagi kakitangan di Hospital Sungai Buloh selama beberapa hari lalu. – EDISI 9

Wartawan

Terkini

Terima kasih kerajaan sedia peruntukan besar untuk pendidikan

Oleh TAQIYUDDIN AMINI ABDUL SATAR SAYA mengalu-alukan peruntukan Bajet 2023 bagi Kementerian Pendidikan sebanyak RM55.6 bilion, kenaikan sebanyak RM3 bilion...

Lagi Artikel Berkaitan