24.7 C
Kuala Lumpur
Sunday, December 4, 2022

Alumni 4B Malaysia kutuk serangan rejim Zionis

Mesti Baca

CYBERJAYA – Alumni 4B Malaysia hari ini mengutuk sekeras-kerasnya perbuatan tentera rejim Israel yang bertindak ganas, zalim dan melakukan kekejaman yang keterlaluan serta di luar norma kemanusiaan terhadap rakyat Palestin.

Presidennya, Datuk Syed Azmi Ahmad Syed Nazir Ahmad Al-Husaini berkata, pihaknya juga kecewa dan kesal dengan serangan udara dan pencerobohan berterusan tentera Israel terhadap rakyat Palestin ketika umat Islam sedang mengerjakan ibadah di Masjid Al-Aqsa.

Menurut beliau, perbuatan keji dan biadab ini telah mencemar kehormatan agama Islam serta amat mengguris hati dan perasaan umat Islam di seluruh dunia.

“Alumni 4B Malaysia memohon kerajaan Malaysia segera membantu dan menyokong perjuangan rakyat Palestin serta mendesak Majlis Keselamatan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) agar bertindak tegas terhadap Israel bagi menghentikan kezaliman terhadap rakyat Palestin,” katanya menerusi kenyataan hari ini.

Syed Azmi Ahmad berkata, sebagai tanda sokongan padu dan solidariti Alumni 4B Malaysia terhadap rakyat Palestin, pertubuhan itu akan melancarkan Tabung Dana Solidariti Al-Aqsa.

Baca juga:   Asyraf Wajdi kongsi gambar pertemuan pemimpin UMNO dan PAS

Sehubungan itu, beliau merayu seluruh ahli Alumni 4B Malaysia dan rakyat Malaysia yang cintakan keamanan untuk menyumbang kepada tabung tersebut.

“Semua sumbangan boleh disalurkan ke akaun Pertubuhan Bekas Ahli 4B Malaysia (ALUMNI), No Akaun 86-0006389-3 (CIMB Bank).

“InsyaAllah sumbangan kita akan menjadi pembakar semangat buat rakyat Palestin dan saham akhirat untuk kita,” katanya. – Edisi 9

Baca juga:   16 ladang babi komersial di Melaka dijangkiti ASF

Wartawan

Terkini

Status warganegara anak ibu rakyat Malaysia fokus Azalina

STATUS kewarganegaraan kanak-kanak yang dilahirkan di luar negara oleh ibu-ibu warganegara Malaysia antara tumpuan diberikan oleh Datuk Seri Azalina...

Lagi Artikel Berkaitan