33.8 C
Kuala Lumpur
Friday, July 1, 2022

MB minta maaf kepada rakyat Selangor

Mesti Baca

SHAH ALAM- Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari hari ini memohon maaf kepada rakyat Selangor berhubung tindakan isterinya memuat naik gambar kehadiran sebuah lori tangki air Pengurusan Air Selangor Sdn. Bhd. (Air Selangor) ke kediaman rasmi mereka, kelmarin.

Amirudin berkata,  isterinya hanya mahu menzahirkan penghargaan terhadap syarikat itu yang menghantar bantuan air ke rumah mereka.

AMIRUDIN SHARI

“Beliau hanya nak sampaikan rasa gembiranya terhadap bantuan air yang diberikan Air Selangor, setelah seharian menunggu bantuan datang.

“Tapi perkara ini menjadi modal bagi sesetengah pihak untuk menyerang saya, tapi tak apalah saya dan isteri mohon maaf,” katanya yang dipetik Kosmo.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas program Dialog Belanjawan negeri Selangor 2021 di Pusat Perdagangan Setia City, di sini.

Kelmarin, Masdiana memuat naik gambar sebuah lori tangki air Air Selangor yang menghantar bantuan di kediamannya menerusi akaun media sosialnya.

Walau bagaimanapun, gambar tersebut mendapatkan reaksi negatif daripada segelintir netizen, yang beranggapan bahawa keluarga Amirudin mendapat layanan istimewa daripada Air Selangor.

Dalam pada itu, Amirudin berharap mana-mana pihak tidak memanjangkan lagi isu berkenaan dan meminta orang ramai supaya fokus semula terhadap isu pencemaran air yang sedang berlaku di Selangor.

Baca juga:   Jawatankuasa Sekuriti Makanan peringkat negeri, daerah ditubuh

Setakat pagi ini, menurutnya, lebih sejuta pemilik akaun Air Selangor sudah memperoleh bekalan air di kediaman dan premis mereka, meliputi 37 kawasan di seluruh negeri.

Baca juga:   Sultan Selangor titah rumah, kilang tebing sungai diroboh

Amirudin menyasarkan bekalan air di seluruh Selangor akan pulih sepenuhnya pada Rabu ini. 

Terkini

Rakyat pulang ke tanah air tidak perlu isi pas pengembara

RAKYAT Malaysia yang pulang ke negara ini tidak lagi perlu mengisi dan melengkapkan ciri-ciri Pas Pengembara dalam aplikasi MySejahtera...

Lagi Artikel Berkaitan