26.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, March 23, 2023

4 tahun Al-Sultan Abdullah sebagai Yang di-Pertuan Agong

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

AL-SULTAN Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menyambut ulang tahun keempat memegang jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong Ke-16, hari ini.

Seri Paduka Baginda melafaz sumpah memegang jawatan sebagai Yang di-Pertuan Agong Malaysia Ke-16 dalam satu istiadat penuh gilang-gemilang di Istana Negara pada 31 Januari 2019.

“Setinggi-tinggi kesyukuran dipanjatkan ke hadrat Allah SWT atas limpahan rahmat dan inayah-Nya, Seri Paduka Baginda pada hari ini genap empat tahun bersemayam di atas Singgahsana Takhta Pemerintahan sebagai Ketua Negara.

“Setinggi-tinggi kesyukuran juga dipanjatkan ke hadrat Allah SWT kerana rakyat dan negara sentiasa dirahmati nikmat keamanan dan keharmonian meskipun sepanjang tempoh empat tahun ini, negara dan rakyat telah menghadapi pelbagai cabaran dan dugaan,” menurut Istana Negara dalam kenyataan hari ini.

Justeru, rakyat bersama-sama mendoakan agar Allah SWT terus menganugerahkan Seri Paduka Baginda keafiatan, kebijaksanaan dan keberkatan bersemayam di atas singgahsana takhta pemerintahan dengan penuh kebesaran, kedaulatan dan kesejahteraan.

Baca juga:   Bela nasib rakyat, daripada lantik TPM - Syed Saddiq

Semoga Malaysia, di bawah naungan dan pemerintahan Seri Paduka Baginda sebagai Ketua Negara, sentiasa dilindungi dan diberkati Allah SWT. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Kejar pahala, jangan siakan dengan pembaziran – Agong

YANG di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menasihati umat Islam agar mengejar pahala bulan Ramadan serta tidak mensia-siakan bulan...

Lagi Artikel Berkaitan