24 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 4, 2023

Cabaran besar, penghormatan mewakili BN – Khaled Nordin

Mohamed Khaled sebelum ini pernah menjawat jawatan Menteri Pengajian Tinggi pada 2008 hingga 2013.

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

NAIB Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamed Khaled Nordin, menyifatkan pelantikannya sebagai Menteri Pengajian Tinggi sebagai kepercayaan besar Kerajaan Perpaduan.

Mohamed Khaled yang juga penyandang Parlimen Kota Tinggi turut merakamkan penghargaan di atas kepercayaan Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim melantiknya ke jawatan berkenaan.

“Saya ingin merakamkan setinggi-tinggi ucapan terima kasih kepada Perdana Menteri di atas kepercayaan melantik saya sebagai Menteri Pengajian Tinggi dalam Kabinet Kerajaan Perpaduan ini.

“Sudah tentu ini adalah cabaran besar kepada saya bagi memastikan KPT kembali berfungsi sepenuhnya dalam mendepani cabaran era baharu yang pelbagai.

“Saya juga ingin berterima kasih kepada kepimpinan tertinggi parti kerana telah memberikan penghormatan kepada saya untuk mewakili Barisan Nasional (BN) dalam Kabinet Kerajaan Perpaduan ini,” katanya dalam kenyataan, malam ini.

Baca juga:   27 inisiatif kerajaan bantu tempatkan 376,000 pencari kerja

Dalam pada itu, Mohamed Khaled berkata, kepada seluruh rakyat di Parlimen Kota Tinggi dan Johor khususnya, saya berjanji akan mengotakan janji kepada rakyat di Kota Tinggi.

“Terima kasih kepada anda semua yang memberi kepercayaan dan kemenangan kepada saya pada Pilihan Raya ke-15 (PRU-15) baru-baru ini.

“Ikrar saya untuk memastikan Kota Tinggi akan lebih ke hadapan dengan segala potensi yang dimiliki serta mengusahakan segala peluang baharu yang akan menjadikan Kota Tinggi lebih maju dan sejahtera,” katanya.

Mohamed Khaled sebelum ini pernah menjawat jawatan Menteri Pengajian Tinggi pada 2008 hingga 2013.

Baca juga:   Industri kayu-kayan lubuk rezeki graduan kejuruteraan

-EDISI9

Wartawan

Terkini

Dr Amalina rasa bangga dijemput ke Istana Buckingham, London

SIAPA yang tidak rasa bangga apabila dapat menjejakkan kaki di Istana Buckingham, London. Begitulah yang dirasai pakar bedah kelahiran Malaysia,...

Lagi Artikel Berkaitan