25.4 C
Kuala Lumpur
Saturday, December 10, 2022

Pembubaran Parlimen, PRU-15 tidak jejas sambutan Deepavali

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

PEMBUBARAN Parlimen dan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) tidak menjejaskan kemeriahan sambutan perayaan Deepavali yang diraikan penganut Hindu, kata Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Beliau berkata, sebelum ini ada kata-kata kononnya pihaknya tidak menghormati sensitiviti dan perasaan masyarakat Malaysia beragama Hindu kerana membubarkan Parlimen untuk diadakan PRU-15 dalam tempoh hampir dengan perayaan itu.

“Saya lihat walaupun dalam keadaan musim menghadapi pilihan raya tetapi ia tidak menjejaskan sambutan hari Deepavali.

“Pembubaran Parlimen langsung tidak menjejaskan sambutan malah lebih meriah. Jadi saya mengucapkan Deepavali Valthukkal,” kata beliaukepada pemberita ketika menghadiri rumah terbuka Deepavali Presiden MIC Tan Sri S. A Vigneswaran, hari ini.

Perdana Menteri berkata, beliau melihat sambutan perayaan itu tahun ini amat meriah dan melambangkan semangat kekeluargaan Keluarga Malaysia seperti yang sentiasa diidamkannya.

“Inilah sebenarnya keharmonian yang kita perlukan bagi kita meneruskan pembangunan negara,” kata beliau.

Baca juga:   Belanjawan 2021: Najib jangan buat tanggapan melulu

Ismail Sabri yang tiba pada 11.15 pagi, meluangkan masa lebih satu jam di rumah terbuka Deepavali di kediaman Vigneswaran di Kota Kemuning.

Turut hadir Presiden MCA Datuk Seri Dr Wee Ka Siong dan Timbalan Presiden UMNO Datuk Seri Mohamad Hasan. – BERNAMA

Wartawan

Terkini

Op Tapis Khas: 28,710 individu ditahan pelbagai kesalahan dadah

POLIS Diraja Malaysia (PDRM) menahan 28,710 individu kerana disyaki terbabit pelbagai kesalahan dadah di seluruh negara dalam 'Op Tapis...

Lagi Artikel Berkaitan