27.8 C
Kuala Lumpur
Wednesday, October 5, 2022

Pelajar meninggal dunia ketika merentas desa di Marang

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

SEORANG pelajar Tingkatan Empat di sebuah sekolah menengah di Marang, Terengganu, meninggal dunia ketika sedang menjalani latihan merentas desa pagi tadi.

Ketua Polis Daerah Marang, Deputi Superintendan Mohd Zain Mat Dris, berkata dalam kejadian jam 8.34 pagi itu pelajar terbabit, Aman Basri Muhd Rohaizi, 16, dikatakan terjatuh ketika sedang berlari dan pengsan.

Menurutnya, berdasarkan temu bual bersama beberapa saksi pelajar sekolah yang sama, mereka cuba memberi bantuan pernafasan namun keadaan mangsa semakin lemah.

“Guru yang bertugas membawa mangsa ke klinik Pengkalan Berangan untuk menerima rawatan, namun doktor memaklumkan mangsa sudah meninggal dunia,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Mohd Zain berkata, terdapat luka di bahagian atas kening sebelah kanan, calar di bawah dagu sebelah kiri dan calar di belakang tangan sebelah kiri yang dipercayai berlaku semasa mangsa terjatuh.

Baca juga:   Hilang sejak 16 Jun, Ali Imran ditemukan selamat

“Bapa mangsa membuat laporan polis dan menolak proses bedah siasat dilakukan kerana berpuas hati atas sebab kematian. Beliau juga menyatakan tidak akan mengambil sebarang tindakan sekiranya terjadi perkara berbangkit pada masa akan datang,” katanya.

“Hasil pemeriksaan pada fizikal mangsa mendapati tiada sebarang unsur jenayah dan kes diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

-EDISI9

Wartawan

Terkini

Bantuan Musim Tengkujuh pekebun kecil Risda ditambah baik

KABINET bersetuju meluluskan Penambahbaikan skim Bantuan Musim Tengkujuh (BMT) untuk pekebun kecil getah Pihak Berkuasa Kemajuan Pekebun Kecil Perusahaan Getah...

Lagi Artikel Berkaitan