26.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, May 18, 2022

PN nafi keluar kenyataan calonkan Ahmad Faizal sebagai PM

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

CYBERJAYA – Perikatan Nasional (PN) menafikan mengeluarkan kenyataan media berkenaan dengan meletakkan Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu, Ahli Parlimen Tambun merangkap Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) sebagai calon Perdana Menteri Malaysia ke-9. 

Dalam kenyataan media itu menyebut, Perikatan Nasional (PN) telahpun selesai bermesyuarat hari ini bagi memutuskan satu nama calon Perdana Menteri selaras dengan titah Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertua Agong.

Setiausaha Agung Perikatan Nasional, Datuk Seri Hamzah Zainudin turut mengucapkan terima kepada semua parti komponen PN atas komitmen dan kepercayaan mencari kata sepakat dalam membuat keputusan tersebut. 


Berikut adalah kenyataan penuh yang dikeluarkan :

Perikatan Nasional (PN) telahpun selesai bermesyuarat hari ini bagi memutuskan satu nama calon Perdana Menteri selaras dengan titah Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertua Agong, supaya semua Ahli Parlimen mencadangkan satu nama calon Perdana Menteri Malaysia ke-9.

Baca juga:   MRA sasar sumbangan bantuan RM1 juta bantu mangsa banjir

Sejak dari awal penubuhan parti, PN tidak pernah lari usaha membawakan agenda rakyat dan mengembalikan ekonomi negara yang telah dirosakkan oleh sekumpulan kleptokrat dari kerajaan terdahulu.

Malaysia sedang melalui fasa pemulihan negara yang telah dirancang oleh Kerajaan PN dalam usaha menangani kemelut pandemik Covid-19.

Justeru, PN berpendapat bahawa usaha ini perlu diteruskan bagi memastikan negara ini benar-benar selamat dari pandemik Covid-19 dan seterusnya membangunkan semula Malaysia.

PN telah sepakat untuk menamakan Datuk Seri Ahmad Faizal Azumu, Ahli Parlimen Tambun merangkap Timbalan Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) sebagai calon Perdana Menteri.

Baca juga:   Bersama PN selamatkan negara, seru Abdul Hadi

Selaku Setiausaha Agung Perikatan Nasional, saya ingin mengucapkan setinggi terima kasih kepada semua parti komponen PN atas komitmen dan kepercayaan mencari kata sepakat dalam membuat keputusan ini. _ Edisi 9

Terkini

Sindiket pengedaran dadah antarabangsa guna krayon tumpas

TINDAKAN sindiket pengedaran dadah antarabangsa menyembunyikan dadah dalam peralatan mewarna krayon sebelum dihantar melalui syarikat kurier ke luar negara,...

Lagi Artikel Berkaitan