24.8 C
Kuala Lumpur
Thursday, February 2, 2023

Ahmad Sarji stabil, masih dirawat di HCTM UKM

Mesti Baca

CYBERJAYA – Keadaan negarawan, Tun Ahmad Sarji Abdul Hamid disahkan stabil dan masih dirawat Hospital Canselor Tuanku Muhriz (HCTM), Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM) Kuala Lumpur.

Menurut anaknya, Ariff Tuah Ahmad Sarji, beliau sedar tentang perkhabaran mengenai bapanya yang tular menerusi media sosial dan mengesahkan ia tidak benar.

“Tun Ahmad Sarji masih menerima rawatan di wad ICU HCTM dan keadaannya stabil.

“Dengan rendah hati, saya sekeluarga mohon orang ramai terus doakan Allah SWT menganugerahkan kesembuhan dan mempermudah segala urusan untuk ayah saya,” katanya dalam satu kenyataan.

Sebelum ini tular menerusi media sosial konon Pengerusi Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM) itu meninggal dunia akibat COVID-19.

Penularan berita palsu itu susulan laporan mengenai kematian penyanyi Siti Sarah Raissuddin di hospital sama akibat COVID-19 awal pagi ini.

Sabtu lalu, media melaporkan bekas Ketua Setiausaha Negara itu dimasukkan ke ICU HCTM akibat komplikasi COVID-19.

Baca juga:   Persepsi ‘siapa akan makan siapa’ mampu hancurkan MN, PN

Ahmad Sarji menjadi KSN dari tahun 1990 hingga 1996 ketika pentadbiran Perdana Menteri Keempat, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Beliau juga adalah pengasas IKIM dan dilantik sebagai pengerusi pertamanya sejak 1996, – Edisi 9

Wartawan

Terkini

EMRAZ sasar 12,000 jemaah menerusi pembiayaan umrah AmBank Islamic

EMRAZ Travel & Tours (EMRAZ), sebuah agensi pelancongan dan pengendali umrah dan haji menyasarkan sebanyak 12,000 jemaah bakal menggunakan...

Lagi Artikel Berkaitan