25.1 C
Kuala Lumpur
Saturday, January 28, 2023

15 keluarga Beego, positif virus COVID-19

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

KUALA LUMPUR – Pelakon, Beego mengesahkan 15 orang ahli anggota keluarganya di Johor Bahru dijangkiti COVID-19.

Memetik laporan Utusan Online, khabar duka yang dikongsi Beego di Instagram miliknya, turut menjelaskan bahawa dalam kalangan keluarganya itu ada yang sudah lengkap dua dos vaksinasi.

“15 orang ahli keluarga saya sendiri. Satu hal yang tidak terjangka COVID-19 itu wujud yang boleh menjangkiti. Tapi apa pun wabak ini tetap akan tunduk dengan rahmat Allah SWT. Yang pergi selamanya kerana dalam Rahmat Allah swt juga.

Video yang dikongsi Beego di laman Instrgramnya.

“Kalau iya pun wabak ini adalah senjata biologi untuk mengurangi manusia. Kena selalu ingat matinya seorang itu sekiranya dibunuh oleh agenda atau apa pun, sebagai seorang Islam syurgalah tempat kamu. Mati kerana wabak,syurga juga buat kamu,” tulisnya.

Beego atau nama sebenar, Mohamad Aszerul Nizam Abdullah turut mengambil kesempatan mengucapkan takziah kepada semua kenalannya yang telah kehilangan orang tersayang.

Baca juga:   Covid-19: Pertimbang kuarantin wajib individu pulang dari Sabah

“Semoga bertabah, reda,zuhud dan istiqamah. Apa pun yang ada atas dunia bersama kita adalah pinjaman daripada sang Pencipta,” ujarnya.

Menerusi perkongsi hantaran video dimuat naik, dapat dilihat kenderaan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) hadir di kediaman keluarganya untuk dibawa ke Pusat Kuarantin dan Rawatan Covid-19.

Wartawan

Terkini

Bayi tak sedarkan diri di pusat asuhan disahkan meninggal dunia

SEORANG bayi lelaki berusia tiga bulan meninggal dunia selepas tidak sedarkan diri ketika berada di pusat asuhan di Seksyen...

Lagi Artikel Berkaitan