25.5 C
Kuala Lumpur
Friday, September 30, 2022

Mustapa minta maaf langgar SOP makan di kedai

Mesti Baca

CYBERJAYA – Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Ekonomi), Datuk Seri Mustapa Mohamed meminta maaf kerana melanggar prosedur operasi standard (SOP) Fasa 1 Pelan Pemulihan Negara (PPN) pada 26 Jun lalu.

Menurut kenyataan media yang dikeluarkan pejabatnya malam tadi, pada pukul 5 petang hari berkenaan, beliau telah singgah di sebuah kafe di Kampung Kalai, Jeli untuk melihat bagaimana pemiliknya berjaya meneruskan perniagaan walaupun berdepan dengan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.

“Anak muda berusia 26 tahun ini menggunakan sepenuhnya sosial media untuk memasarkan menu yang berasaskan makanan barat.

“Mustapa mengaku berada dan dihidangkan makanan di Alfath Café, Kampung Kalai, Jeli pada Sabtu lalu,” jelas kenyataan itu.

Berikutan tersebarnya gambar mengenai kehadiran beliau di kafe tersebut, Ketua Polis Daerah Jeli telah menghubungi beliau tengah hari semalam bagi memaklumkan bahawa kertas siasatan telah dibuka mengenai perkara berkenaan.

Baca juga:   Rompak RM700,000, pegawai SPRM antara 2 direman

Mustapa yang juga Ahli Parlimen Jeli meminta maaf dan menyerahkan sepenuhnya kepada pihak polis untuk mengambil tindakan sewajarnya. – EDISI 9

Terkini

Ejen kosmetik diculik ke negara jiran berjaya diselamatkan

SEORANG ejen jualan produk kosmetik yang diculik dalam kejadian di Kampung Semat Jal, Wakaf Bharu di Tumpat, Kelantan, 13 September...

Lagi Artikel Berkaitan