24 C
Kuala Lumpur
Friday, December 9, 2022

Pasangan kekasih gelang ‘pink’ hanya pelanggan kedai haiwan peliharaan

Mesti Baca

GEORGE TOWN – Sepasang kekasih yang dikhuatiri melanggar prosedur operasi standard (SOP) dengan memakai gelang merah jambu di Bukit Bendera hujung minggu lalu hanyalah pelanggan sebuah kafe haiwan peliharaan.

Gelagat mereka menggunakan gelang merah jambu, sama seperti gelang yang dipakai individu diarahkan menjalani kuarantin rumah sebagai “pesakit dalam siasatan” untuk Covid-19, dirakam netizen yang berada di tempat letak kenderaan Bukit Bendera.

Memetik  Free Malaysia Today, polis mengesahkan gelang tangan itu diberikan sebuah restoran bertemakan anjing yang mereka kunjungi sebelum itu.

Pasangan itu berusia 21 dan 22 tahun dari Butterworth. Mereka membuat laporan polis selepas gambar itu dimuat naik ke Facebook atas kebimbangan mereka ialah pesakit Covid-19.

Ketua Polis Daerah Timur Laut, Soffian Santong berkata, pasangan itu ke Corgi and The Gang Pet Cafe di bandar itu sebelum menuju Bukit Bendera petang Ahad lalu.

“Untuk memasuki restoran dan kedai haiwan peliharaan itu, mereka perlu memakai gelang tangan kertas merah jambu yang tertera perkataan ‘Husky and the Gang’.

“Mereka tidak menanggalkan gelang tangan itu kerana mahu kembali ke premis berkenaan selepas ke Bukit Bendera.”

Baca juga:   5,755 kes baharu hari ini - Dr Noor Hisham

Soffian berkata, nama pasangan itu tidak ditemui dalam senarai kes dalam siasatan Kementerian Kesihatan.

Wartawan

Terkini

Ahmad Maslan antara 27 individu dilantik Timbalan Menteri Kerajaan Perpaduan

AHLI Parlimen Pontian merangkap Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Ahmad Maslan dilantik sebagai Timbalan Kewangan. Selain Ahmad, turut dilantik sebagai...

Lagi Artikel Berkaitan