26.9 C
Kuala Lumpur
Sunday, August 14, 2022

Muhyiddin tidak pernah tawar jawatan TPM kepada Shafie Apdal

Mesti Baca

KUALA LUMPUR – Tan Sri Muhyiddin Yassin menafikan pernah menawarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri (TPM) kepada Presiden Parti Warisan Sabah (Warisan), Datuk Seri Mohd Shafie Apdal seperti didakwa dalam satu laporan portal baru-baru ini.

Perdana Menteri, dalam kenyataan dua perenggan hari ini berkata, dakwaan Mohd Shafie itu tidak benar dan adalah sebagai andaian Ketua Menteri Sabah itu semata-mata.

“Saya ingin menegaskan bahawa saya tidak pernah sekalipun menawarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri kepada beliau pada bulan Mac selepas saya menjadi Perdana Menteri, seperti yang didakwa.

“Saya menyifatkan kenyataan Mohd Shafie dalam wawancara sama yang menyatakan: “Beliau tidak menyebutnya, tetapi saya tahu mengenai hal itu ‘’ sebagai tidak benar,” tambahnya.

Mohd Shafie dalam wawancara Selasa lalu mendakwa Muhyiddin pernah menawarkannya untuk menyertai kabinet Perikatan Nasional (PN) sebagai timbalannya.

Baca juga:   Air pasang besar diramal berlaku sehingga Sabtu ini

Mohd Shafie, yang juga Ahli Parlimen Semporna, mendakwa Muhyiddin telah menghubunginya untuk mendapatkan sokongan Warisan supaya dapat memperkuat PN. – Edisi 9

Terkini

KPLB anjur program budayakan integriti JPKK

KEMENTERIAN Pembangunan Luar Bandar (KPLB) akan melaksanakan lebih banyak Program Integriti dan Tadbir Urus Dana Kerajaan dalam kalangan Jawatankuasa...

Lagi Artikel Berkaitan