31.4 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 26, 2023

Gendang Pati M Nasir, kali ini di Kuala Lumpur

Mesti Baca

INI bukan sembarangan ‘gendang’. ‘Gendang’ yang satu ini auranya sejak dahulu dan sampai bila pun tetap sakti yang tidak akan tergoyah.

Lewat persembahan yang digelar Gendang Pati, figura penuh sakti ini mahu menjadikan ia sebuah pesta rakyat yang mengisi bukan sahaja kegembiraan luaran tapi diikuti jiwa sekali.

Malam itu nanti ‘roh’ dan jiwa jiwa segenap pelusuk dewan plenary bertebaran kegembiraan, berbahagia menyambut lalu meraikan pesta muzik yang bakal dipersembahkan oleh sang legenda, sang meastro dan sang sifu nan tiada gantinya, Datuk M Nasir.

Keraian muzik yang mengisi seluruh kecanduan pesta Gendang Pati yang telah memberi kesan saat dipersembahkan tempoh hari di Singapura kini mahu dikongsi dan diserapkan ke dalam jiwa sekalian penggemarnya di Kuala Lumpur.

Gendang Pati Datuk M Nasir Live in Kuala Lumpur begitu nama persembahan yang bakal menyapa penggemar di Plenary Hall, Kuala Lumpur Convention Centre pada 18 November depan, bermula jam 8 malam.

Percayalah tidak pernah ada yang sederhana dalam pesta dari sang M Nasir yang selalu berjaya mengajak jiwa menyanyi dan menari di sepanjang pesta.

Di pesta Gendang Pati Datuk M Nasir Live in Kuala Lumpur yang dibawakan oleh MND Sport & Event Sdn Bhd, M Nasir tidak perlu menjanjikan persembahan yang spektakular atau luar biasa.

Bagi M Nasir, Gendang Pati diadakan versi Kuala Lumpur kerana sedar kecintaan dan kecanduan penggemar yang sentiasa mahu melihat dia beraksi di atas pentas sebagai sebuah lambang kelangsungan kariernya yang sentiasa ‘hidup’ tak lapuk dek zaman.

“Saya perlu bersyukur kerana meskipun sudah melakukan banyak persembahan pentas, masih seorang M Nasir sentiasa ingin disapa, ditonton dan diminta mendendangkan karya yang ada secara langsung.

“Ini bukan tentang saya seorang tapi indikasi sihat industri muzik dan perkembangannya yang sentiasa positif.

“Pastinya, malam itu nanti akan dipenuhi dengan bunyi-bunyian gendang yang akan membuatkan semua berdendang bergoyang.

“Saya harap Gendang Pati Datuk M Nasir Live in Kuala Lumpur akan menjadi sebuah lagi persembahan saya di tahun ini yang mampu membantu mengisi kecanduan semua terhadap karya saya,” katanya.

Sementara itu, wakil MND Sport & Event Sdn Bhd, Daniel berkata, nama M Nasir sendiri sudah merangkumi seluruh perkara seni yang luar biasa dan hebat.

“Kami di MND Sport & Event Sdn Bhd percaya dengan kemampuan penghibur yang satu ini. Beliau telah membawa roh yang kuat terhadap karya yang dilahirkan sejak berzaman dan mendendangkan ia dalam Gendang Pati Datuk M Nasir Live in Kuala Lumpur ibarat kerja seni yang akan mengalir dengan lancar dan semula jadi,” katanya.

Konsert kali ini akan dibarisi pemuzik-pemuzik hebat yang menjadi tulang belakang M Nasir iaitu pengarah muzik dan pemain gitar- Nan Alias, gitar rhythm- Rafi Mohd, bass- Norman, keyboard-Firdaus Mahmud dan Eddie Slam, dram- Ujang Exists serta penyanyi latar vokal- Eja, Widy, Yuaz & Awe.

Ia turut dikuatkan lagi dengan kehadiran pemain perkusi utama- Paang, perkusi tradisional- Mat Din, pemain perkusi – Che Long dan Anas.

Juga ditambah dengan kemunculan Awe selaku pemain perkusi, rebab, serunai dan penyanyi jemputan.

Selain mempersembahkan M Nasir, pesta muzik ini akan diterbitkan oleh Roman Abadi Sdn Bhd yang pastinya memperkuatkan Gendang Pati Datuk M Nasir Live in Kuala Lumpur bakal mempersembahkan sebuah konsert yang menusuk jiwa dan meninggalkan momen istimewa pada malam itu nanti.

Untuk menyaksikan Gendang Pati Datuk M Nasir Live in Kuala Lumpur, tiket dengan beberapa kategori harga boleh didapati di laman web MyTicket.Asia.

Tiket-tiket berharga RM228 (Bronze), RM258 (Silver), RM388 (Gold), RM428 (Platinum), RM488 (Diamond) dan RM888 (Meet & Greet).

Selain di MyTicket.Asia, tiket boleh dibeli di [email protected] atau hubungi talian hotline 03 8605 0195. -Edisi 9

Terkini

Mahkamah batalkan kemenangan Che Alias di Kemaman

MAHKAMAH Petisyen Pilihan Raya Kuala Terengganu membuat keputusan kemenangan calon Pas, Che Alias Abdul Hamid bagi Parlimen Kemaman dalam...

Lagi Artikel Berkaitan