31.4 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 26, 2023

Bantu peniaga, Shopee lancar dan edar 15,000 buku panduan percuma

Mesti Baca

TERUS menyokong penjual e-dagang, Shopee Malaysia melancarkan buku panduan berjudul Shopee Rai Lokal – Terokai Kejayaan Anak Tempatan yang mengetengahkan penjual tempatan dengan prestasi cemerlang di setiap negeri dan Wilayah Persekutuan.

Buku ini adalah yang pertama seumpamanya diterbitkan di Malaysia dan bertujuan menyeru rakyat membeli dari penjual e-dagang tempatan bagi memelihara warisan negara, memupuk bakat tempatan serta memacu ekonomi secara mampan dan berketerangkuman.

Shopee Rai Lokal memberi peluang kepada penjual tempatan untuk bersuara bagi berdepan halangan dalam talian.

Buku ini mengetengahkan penjual Shopee di setiap negeri dengan prestasi cemerlang dari segi populariti, kedai terbesar, produk hijau, pengeksport, strim langsung, dan juga perniagaan milik wanita.

Ketua Pemasaran Shopee Malaysia, Kenneth Soh berkata, perniagaan tempatan adalah nadi ekonomi tempatan dan tulang belakang komuniti kita.

“Apabila anda membeli dari kedai tempatan dalam talian, anda menyokong produk buatan Malaysia dari komuniti yang memerlukan.

“Kami gembira perniagaan dalam talian dikendalikan penjual tempatan menerima sokongan kuat rakyat. Kami komited untuk terus bekerjasama dan menyokong perniagaan e-dagang mereka,” katanya.

Buku berkenaan turut mengandungi kisah dan testimonial penjual yang menggunakan kejayaan mereka untuk membantu komuniti setempat.

Selain itu, turut disertakan ‘tips’ membeli-belah dengan selamat di Shopee, penerangan tentang Shopee Guarantee, mengenalpasti penjual bertanggungjawab dan Polisi Keaslian 100 peratus.

Orang awam boleh mendapatkan buku ini di laman web Shopee Malaysia PR Newsroom pada Hari Merdeka, hari ini.

Shopee juga akan mengedarkan sebanyak 15,000 salinan buku ini kepada pelanggan menjelang sambutan Hari Malaysia pada 16 September ini. -Edisi 9

Terkini

Cadangan pecah monopoli BERNAS perlu perbincangan

SEBARANG usaha untuk memecahkan monopoli beras perlu dibincangkan dengan Kementerian Kewangan, Ekonomi dan Jabatan Perdana Menteri (JPM). Ini kerana, kata...

Lagi Artikel Berkaitan