25.5 C
Kuala Lumpur
Sunday, July 14, 2024

Semua tahu Ismail Sabri calon PM BN – Ku Nan

Tiada kekeliruan mengenai siapa Perdana Menteri kerana Ahmad Zahid sudah umumkan bahawa calonnya adalah Ismail Sabri.

Mesti Baca

Ain Hamzah
Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

PENYANDANG kerusi Parlimen Putrajaya, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor menegaskan isu satu undi untuk calon Barisan Nasional (BN) sama dengan satu undi untuk Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi hanya propaganda yang dimainkan oleh pihak lawan.

Beliau yang juga Bendahari UMNO berkata ini kerana semua pihak tahu bahawa calon Perdana Menteri bagi BN adalah Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob.

Malah menurut beliau, penegasan itu juga dibuat oleh Presiden BN, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi sebelum ini.

“Bagaimanapun, ia terpulang kepada Allah SWT pada akhirnya. Malah, Ismail Sabri juga tidak tahu (menjangka) beliau dilantik sebagai Perdana Menteri sebelum ini.

“Bagi saya tiada isu sama ada satu undi untuk Ismail Sabri atau Ahmad Zahid, tapi yang penting satu undi untuk saya lah,” katanya ketika ditemui pemberita sewaktu beramah mesra bersama penduduk di Medan Selera Presint 16, di Putrajaya, hari ini.

Sebelum ini, calon BN Sungai Buloh, Khairy Jamaluddin Abu Bakar menafikan dakwaan pembangkang bahawa satu undi yang diberi untuknya di kawasan itu bersamaan satu undi untuk Ahmad Zahid menjadi Perdana Menteri.

Advertisements

Menurut Khairy, tiada kekeliruan mengenai siapa Perdana Menteri kerana Ahmad Zahid sudah umumkan bahawa calonnya adalah Ismail Sabri.

Semalam, Ismail Sabri menegaskan beliau masih ‘poster boy’ dan calon Perdana Menteri BN selepas PRU15.

Perdana Menteri turut menegaskan kenyataan tersebut hari ini pada Program Kenduri Rakyat di Kemayan, Bera, Pahang, hari ini.

Menurutnya, pemilihan beliau sebagai calon jawatan utama pentadbiran kerajaan itu telah diputuskan secara jelas pada Persidangan Agung UMNO 2021 serta keputusan mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) UMNO pada April lalu.

-EDISI9

Advertisements

Terkini

Ancaman ikan yu: Langkah perlindungan dan pemuliharaan

TANGGAL 14 Julai merupakan Hari Kesedaran Yu yang diraikan bagi meningkatkan kesedaran awam tentang kepentingan pemuliharaan spesies yu di...

Lagi Artikel Berkaitan