31.2 C
Kuala Lumpur
Wednesday, February 1, 2023

Laporan penuh kes Adib diketahui esok

Laporan berhubung isu dan tindakan perundangan kes Pedra Branca atau Pulau Batu Puteh turut diketahui pada hari sama.

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

LAPORAN penuh pasukan petugas khas yang menjalankan siasatan dan kajian terhadap kes kematian anggota bomba, Allahyarham Muhammad Adib Mohd Kassim, akan diketahui esok.

Perkara itu dimaklumkan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Parlimen dan Undang-Undang), Datuk Seri Dr Wan Junaidi Tuanku Jaafar, yang berkata kerajaan turut dijangka menerima laporan berhubung isu dan tindakan perundangan kes Pedra Branca atau Pulau Batu Puteh pada hari sama.

“Esok saya dua mesyuarat. Pasukan petugas khas akan serah laporan itu (laporan Allahyarham Muhammad Adib, Pulau Batu Puteh) dalam mesyuarat berkenaan.

“Semalam, saya sudah bermesyuarat berhubung buku Tan Sri Tommy Thomas (bekas Peguam Negara) dan laporan mengenainya sudah diterima,” katanya lapor BH Online.

Mengulas lanjut, Wan Junaidi berkata, semua laporan itu akan dibentangkan kepada Kabinet untuk tindakan selanjutnya.

Baca juga:   Sultan Selangor nasihat pemimpin politik Melayu henti berbalah

“Laporan itu akan dibawa kepada Jemaah Menteri, selepas itu Jemaah Menteri akan buat keputusan,” katanya.

Media sebelum ini melaporkan laporan penuh membabitkan siasatan kes Allahyarham Muhammad Adib, Pulau Batu Puteh dan Tommy Thomas akan diketahui menjelang hujung bulan ini.

Laporan itu susulan keputusan kerajaan menubuhkan tiga jawatankuasa khas bagi menjalankan siasatan dan kajian terhadap kes berkenaan.

Wartawan

Terkini

Astro, RTM penyiar rasmi Liga Malaysia 2023

MALAYSIAN Football League (MFL) hari ini mengumumkan dua stesen televisyen terkemuka tempatan, Astro dan Radio Televisyen Malaysia (RTM) sebagai...

Lagi Artikel Berkaitan