28.7 C
Kuala Lumpur
Wednesday, February 1, 2023

Wanita panik ular tedung ‘tumpang’ kereta

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

SEORANG wanita bersama dua anaknya yang masih kecil berhadapan detik cemas apabila mendapati seekor ular tedung berada di dalam kereta yang dipandunya di Lebuh Raya Utara Selatan Hubungan Tengah (ELITE) dekat Shah Alam Ahad lalu.

Panik dengan kehadiran ‘penumpang’ tidak diundang itu, wanita tersebut memberhentikan kenderaannya di laluan kecemasan di Kilometer 26.7 lebuh raya tersebut.

Mujur ketika kejadian pasukan peronda Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Selangor diketuai Ahmad Khairuddin Khalid @ Othman membuat rondaan di kawasan tersebut kira-kira pukul 6 petang.

“Pemandu dan kedua anaknya keluar daripada kenderaan dan memaklumkan terdapat seekor ular di bahagian letak kaki pemandu dan meminta bantuan anggota JPJ untuk mencari ular tersebut.

“Setelah memeriksa kereta tersebut, seekor ular jenis tedung telah dijumpai.

Terima kasih abang JPJ…

“Tindakan pantas anggota JPJ akhirnya berjaya mengeluarkan binatang berbisa itu daripada kenderaan,” kata JPJ Selangor menerusi Facebooknya hari ini.

Baca juga:   Bayi 11 bulan meninggal di rumah pengasuh

Wanita terbabit dan anak-anaknya tidak mengalami sebarang kecederaan dan meneruskan perjalanan mereka. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Tiga lot kedai Taman Taming Jaya, hangus terbakar

TIGA lot kedai di Taman Taming Jaya di Kajang musnah dalam kebakaran, malam tadi. Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia...

Lagi Artikel Berkaitan