30.7 C
Kuala Lumpur
Tuesday, September 27, 2022

Wanita panik ular tedung ‘tumpang’ kereta

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

SEORANG wanita bersama dua anaknya yang masih kecil berhadapan detik cemas apabila mendapati seekor ular tedung berada di dalam kereta yang dipandunya di Lebuh Raya Utara Selatan Hubungan Tengah (ELITE) dekat Shah Alam Ahad lalu.

Panik dengan kehadiran ‘penumpang’ tidak diundang itu, wanita tersebut memberhentikan kenderaannya di laluan kecemasan di Kilometer 26.7 lebuh raya tersebut.

Mujur ketika kejadian pasukan peronda Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Selangor diketuai Ahmad Khairuddin Khalid @ Othman membuat rondaan di kawasan tersebut kira-kira pukul 6 petang.

“Pemandu dan kedua anaknya keluar daripada kenderaan dan memaklumkan terdapat seekor ular di bahagian letak kaki pemandu dan meminta bantuan anggota JPJ untuk mencari ular tersebut.

“Setelah memeriksa kereta tersebut, seekor ular jenis tedung telah dijumpai.

Terima kasih abang JPJ…

“Tindakan pantas anggota JPJ akhirnya berjaya mengeluarkan binatang berbisa itu daripada kenderaan,” kata JPJ Selangor menerusi Facebooknya hari ini.

Baca juga:   Warga SK Bakong bakal nikmati sekolah baharu lebih baik - Radzi

Wanita terbabit dan anak-anaknya tidak mengalami sebarang kecederaan dan meneruskan perjalanan mereka. – Edisi 9

Terkini

Adi Putra diangkat ikon BN, bantu kempen PRU15 kelak

PELAKON utama filem Mat Kilau Kebangkitan Pahlawan, Datuk Adi Putra diangkat menjadi ikon Pemuda Barisan Nasional (BN). Perkara itu dimaklumkan...

Lagi Artikel Berkaitan