30.3 C
Kuala Lumpur
Saturday, November 26, 2022

Motosikal VS110 jadi taruhan Aveta Global tahun ini

Mesti Baca


KUALA LUMPUR – Aveta Global Marketing Sdn. Bhd. (Aveta) memperkenalkan model terbaharu motosikalnya untuk tahun ini iaitu Aveta VS110.

Aveta dalam kenyataan berkata, model itu adalah antara beberapa model yang dirancang diperkenalkan sepanjang tahun 2021.

Berikutan itu, bagi suku pertama tahun ini, model VS110 telah dilancarkan dan diikuti beberapa model baharu yang dijangka diperkenalkan menerusi varian atau segmen tertentu yang masih belum dapat diumumkan lagi.

“Apa yang pasti model VS110 adalah model keempat di dalam segmen yang sama di mana sebelum ini kami telah memperkenalkan model seperti DY90, RX110 dan Ranger 110,” kata kenyataan tersebut.

Kesemua model itu dipasang sepenuhnya secara pemasangan terurai atau CKD di kilangnya di Bukit Raja, Klang dan Aveta mensasarkan untuk menjual antara 5, 000 buah VS110 sepanjang tahun ini.

Setelah setahun lebih beroperasi secara rasmi, penerimaan orang ramai terhadap model-model Aveta amat menggalakkan.

Baca juga:   Geran khas kepada PMKS terjejas banjir dipertimbang - PM

Sehingga kini hampir 5,000 buah motosikal dari pelbagai model telah dijual sejak pengenalan model pertama iaitu DY90, RX110 dan Ranger 110 pada Disember lalu.

Aveta berkata, model VS110 dijual dengan harga tunai atas jalan termasuk cukai jalan dan insuran sebanyak RM3,588.

Model ini boleh didapati dalam empat pilihan warna yang menarik seperti Biru Cyan, Biru, Merah dan Hitam. Dikuasakan dengan enjin 110cc (4-lejang, 1- silinder, sejukan udara, karburator), dengan kuasa maksimum sebanyak 6.5hp @ 8,000rpm dan tork maksimum 6.8Nm @ 6,000rpm.

Baca juga:   Tengku Permaisuri Selangor sumbang motosikal kepada Nur Athirah

Aveta VS110 dipadankan dengan transmisi empat kelajuan. Manakala bahan api pula boleh mempunyai kapasiti maksimum empat liter dan berat 83 kilogram.

Keistimewaan VS110 ini walaupun 110cc, motosikal ini mampu menjana lebih kuasa dan mampu memberi kepuasan kepada penunggang memandangkan kuasa enjinnya adalah 113cc jika dibandingkan dengan jenama lain 110 cc yang terdapat di pasaran tempatan ketika ini. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Mohon semua pihak tidak keluarkan kenyataan ganggu gugat

MENTERI Besar Johor Datuk Onn Hafiz Ghazi memberi amaran kepada semua pihak agar tidak mengeluarkan sebarang kenyataan yang boleh...

Lagi Artikel Berkaitan