31.9 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 29, 2023

Adakah tangan-tangan kotor dari Malaysia terlibat? – Pemuda Pas

Mesti Baca


KUALA LUMPUR – Dewan Pemuda Pas mempersoalkan apakah tindakan 90 ahli Parlimen pembangkang daripada enam negara ASEAN yang mendesak supaya Malaysia ‘membuka kembali’ Parlimen datangnya daripada tangan-tangan kotor Ahli Parlimen negara ini.

Ketuanya, Senator Khairul Nizam Khairudin turut membangkitkan persoalan adakah ahli Parlimen itu mahu mengadu-domba dan membawa imej buruk negara kepada dunia luar?

Berikut kenyataan penuh beliau:

Pemuda Pas telah mengikuti perkembangan rapat berkenaan pautan yang dikeluarkan beberapa portal media berkenaan desakan 90 Ahli Parlimen Negara-negara ASEAN dalam mendesak Malaysia ‘membuka kembali’ parlimen dalam secara terus menghala desakan ini kepada Yang Dipertuan Agong dan Perdana Menteri.

Jika diamati kembali, kesemua Ahli Parlimen Negara Asean yang mendesak ini adalah daripada Ahli Parlimen di peringkat Pembangkang negara masing-masing dan lebih dangkal lagi, tidak semuanya mewakili Negara ASEAN.

Tambahan, antara yang mendesak ini pula sudah tidak lagi bergelar Ahli Parlimen negara mereka.

Pemuda Pas tidak mahu berbicara panjang berkenaan siapakah mereka ini, tetapi adakah desakan ini datangnya daripada tangan-tangan kotor Ahli Parlimen negara kita sendiri seolah mengadu-domba dan membawa imej buruk negara kepada dunia luar?

Baca juga:   Tiada kebenaran himpunan solidariti tuntutan bersasar KWSP 2.0

Adakah Ahli Parlimen negara ini mahu mencucuh keberantakkan dan kekacauan negara sehingga ‘menghimpunkan’ orang luar untuk meraih simpati politik yang sangat keji sikapnya?!

Jika ada tindakan seperti ini dibuat oleh Ahli Parlimen negara kita, hanya semata-mata mahu melaba sokongan yang merapuhkan kedamaian negara, Pemuda Pas mengecam keras perbuatan tidak bermaruah ini!

Baca juga:   Azhar kekal Speaker, Ahmad Maslan ganti Azalina?

Berasa selamatkah negara kita ketika wabak berat yang melanda seluruh dunia ini seolah tidak dipedulikan hatta sehingga membawa imej buruk ini ke tangan orang luar?

Pemuda Pas menyeru dikalangan pimpinan negara sama ada di peringkat penyokong Kerajaan atau Pembangkang, fokuslah secara bersama untuk menurunkan kadar jangkitan yang diusahakan oleh semua pejuang barisan hadapan kita.

Setelah selesai semuanya, berpencaklah di lapangan yang lebih terbuka dalam pilihan raya Umum yang telah dimaklumkan tidak lama lagi oleh Perdana Menteri kita untuk memimpin negara dengan lebih aman. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Lagi Artikel Berkaitan