31.4 C
Kuala Lumpur
Wednesday, March 22, 2023

Bintang ‘Kamen Rider Hibiki’ meninggal dunia

Mesti Baca

TOKYO – Pelakon Jepun, Sei Ashina yang membawa watak Hime dalam siri adi wira Kamen Rider Hibiki dilapor meninggal dunia di kediamannya di sini, baru-baru ini.

Memetik Anime News Network, Ashina, 36,ditemukan abangnya di pangsapuri miliknya di Tokyo, Isnin lalu.

Polis mengesahkan kematian pelakon wanita itu dipercayai disebabkan tindakan bunuh diri.

Ashina memegang watak Hime dalam Kamen Rider Hibiki.

Ashina tidak meninggalkan sebarang nota namun laporan mendedahkan mendiang tidak menjawab panggilan telefon dan mesej sejak Ahad.

Mendiang dilahirkan di wilayah Fukushima dan memainkan watak You Hime “Hime” dalam siri Kamen Rider Hibiki pada tahun 2005-2006.

Dia juga pernah memegang watak Yuki Shinbo dalam siri sejarah NHK, Yae No Sakura pada 2013 .

Mula berlakon pada 2002 dalam rancangan televisyen The Tail Of Happiness, Ashina terus mengukir namanya dalam industri selepas berlakon dalam filem Silk pada 2007.

Mendiang turut membintangi beberapa filem lain termasuk Nanase: The Psychic Wanderers, The Emperor’s Cook dan Daisy Luck.

Kematian Ashina mencetuskan kebimbangan dalam kalangan peminat selepas beberapa selebriti turut mengambil tindakan sama sebelum ini termasuklah Haruma Miura dan Hana Kimura. – Agensi

Baca juga:   Arab Saudi buka permohonan permit umrah Ramadan

Wartawan

Terkini

Sokong pertukaran lebih besar Pandu Puteri Malaysia-Singapura

PRESDIEN Singapura Halimah Yacob memaklumkan akan menyokong saranan untuk mengadakan pertukaran yang lebih besar antara pergerakan Pandu Puteri negaranya...

Lagi Artikel Berkaitan