28.6 C
Kuala Lumpur
Tuesday, March 2, 2021

Selepas 4 bulan, Alif Syukri kembali ke pangkuan keluarga

Must Read

Undang-undang syariah terus dipertahan, akan diperkasakan

Oleh: DATUK AHMAD MARZUK SHAARY Saya menghormati keputusan Mahkamah Persekutuan dalam kes Iki Putra Mubarrak v Kerajaan Negeri Selangor dan...

Derita isi rumah, perniagaan semakin serius – Tok Mat

KUALA LUMPUR – Timbalan Presiden UMNO, Datuk Seri Mohamad Hasan mendesak Kementerian Kewangan dan Bank Negara Malaysia (BNM) menerapkan...

Covid-19 – Kes baharu 1,828, Johor catat kes tertinggi

KUALA LUMPUR – Johor melaporkan kes harian baharu tertinggi iaitu sebanyak 490 kes atau 12.8 peratus daripada 1,828 kes...

KUALA LUMPUR – Selepas heboh diperkatakan mempunyai masalah rumah tangga, usahawan kosmetik terkenal Aliff Syukri akhirnya kembali kepada keluarga tercinta selepas empat bulan berjauhan.

Dalam Instagramnya dua hari lepas, Aliff menyatakan sangat rindu kepada anak-anak dan sanggup membuang egonya demi mengembalikan kebahagian keluarganya.

“Rindu sangat nak peluk anak saya Raudah ni. Lama saya menyepi….bukan merajuk…cuma muhasabah diri utk menjadi manusia yang soleh, menghargai, matang, dan (mengetahui) apa yang saya perlukan dalam hidup,” katanya.

Katanya, selepas empat bulan berjauhan dari keluarga, dirinya berasa sangat kosong dan membuat keputusan untuk kembali kepada mereka sempena bulan Ramadan ini.

“Apa yang berlaku bukan gimik untuk meraih publisiti tapi saya seperti orang biasa yang ada pasang surut dalam rumahtangga,” tambahnya.

Beliau mengakui bahawa apa yang berlaku adalah sesuatu yang sangat sukar tetapi keluarga telah menjadi keutamaan dan ingin menjadi seorang individu yang baru.

“Saya ingin menjadi Aliff Syukri yang lebih matang dan menghargai semua orang terutamanya isteri saya, famili saya, mak dan saya keluarga saya, (dan saya) sedar keluarga adalah segalanya,” katanya.

Sehari kemudian Aliff kembali memuat naik gambar dan videonya bersama keluarga selepas berbuka puasa buat pertama kalinya bersama mereka di bulan Ramadan ini.

Semalam, Aliff juga memuat naik status menyatakan dia tidak mahu berkongsi apakah menjadi punca pergaduhan dengan isteri kecuali menyatakan bahawa perkara itu adalah asam garam dalam kehidupan berumahtangga.

“Punca pergaduhan? Sedangkan lidah lagi tergigit, apakah pula suami isteri. Sesiapa yang sudah berkahwin mestinya akan tahu mengenai masalah yang sedang dihadapi, terutamanya yang mempunyai anak,” katanya.

Awal Mac lalu, pergolakan rumah tangga Aliff Syukri dan Nur Shahida menjadi bualan ramai apabila kedua mereka dikatakan saling tidak mengikuti akaun Instagram masing-masing. – EDISI9

Latest News

Undang-undang syariah terus dipertahan, akan diperkasakan

Oleh: DATUK AHMAD MARZUK SHAARY Saya menghormati keputusan Mahkamah Persekutuan dalam kes Iki Putra Mubarrak v Kerajaan Negeri Selangor dan...

More Articles Like This