27.8 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 19, 2021

Pemohon BPN gagal boleh buat rayuan baharu

Mesti Baca

KUALA LUMPUR – Lebih 1 juta pemohon yang gagal dalam rayuan mereka untuk mendapatkan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) boleh mengemukakan rayuan baharu mulai esok.

Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, bagi memberi peluang kepada rakyat yang layak, tempoh rayuan bagi BPN dilanjutkan sehingga 31 Mei ini.

Beliau berkata, selain menghantar e-mel, pemohon yang permohonan mereka tidak diluluskan boleh hadir ke kaunter Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN) untuk mengemukakan rayuan mereka..

“Bagi negeri-negeri yang bercuti esok, bolehlah pergi ke kaunter LHDN pada hari Selasa, 12 Mei.

“Saya tak berjanji semua rayuan boleh diluluskan tetapi mana-mana rayuan yang memenuhi syarat dan munasabah, insya-Allah boleh diluluskan,” katanya dalam perutusan khas yang disiarkan di stesen-stesen televisyen tempatan hari ini.

Semalam, Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz berkata, sebanyak 2.3 juta permohonan baharu dan rayuan BPN telah diluluskan, melibatkan jumlah sebanyak RM1.7 bilion selepas kerajaan menerima lebih 3 juta permohonan. – EDISI9

Baca juga:   Covid-19: Ketua Penerangan UMNO positif, Presiden negatif

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Terkini

500,000 masalah paparan sijil vaksin selesai tempoh seminggu

CYBERJAYA – Sebanyak 500,000 masalah ketiadaan paparan sijil vaksin digital di dalam aplikasi berjaya diselesaikan MySejahtera dalam tempoh seminggu...

Lagi Artikel Berkaitan