28 C
Kuala Lumpur
Sunday, June 16, 2024

‘Saya belum kahwinlah!’, akui Janna Nick

Mesti Baca

PELAKON popular, Janna Nick didakwa sudah berkahwin dengan kekasihnya, Dini Schatzmann di Selatan Thailand pada Jun tahun lalu.

Perkara itu mula hangat diperkatakan menerusi pendedahan seorang pengguna laman Twitter yang memuat naik keratan yang memaparkan maklumat peribadi Janna dan Dini.

Bagaimanapun, Janna yang juga pengacara Melodi ketika dihubungi menafikan dakwaan itu.

Janna, 25, atau nama sebenarnya Nurul Jannah Muner berkata, tiada sebab untuk dia berkahwin secara senyap kerana dia bukan bercinta dengan lelaki berstatus suami orang.

“Perancangan untuk berkahwin memang ada tapi tidaklah sampai nak kahwin lari. Saya bukan bercinta dengan suami orang.

“Sekiranya segala persiapan sudah dibuat dengan rapi, saya pasti akan umumkan tarikh perkahwinan kepada umum.

Advertisements

“Namun, dalam keadaan sekarang ini, segalanya tergendala. Jangankan kenduri kahwin, nak buat majlis rumah terbuka pun tak lepas,” katanya memetik laporan media tempatan hari ini.

Janna turut menegaskan tindakan tegas akan diambil kepada individu yang menyebarkan maklumat peribadi dirinya.

“Tindakan tegas akan diambil kepada sesiapa atas penyebaran maklumat peribadi di bawah Akta Hak Perlindungan Peribadi.

“Apa pun, selamat berpuasa dan semoga Malaysia bebas Covid-19. Kita doakan agar semua kembali pulih seperti sedia kala,” katanya.

Isu Janna didakwa sudah berkahwin di Satun, Thailand Jun tahun lalu didedahkan oleh akaun twitter @munafiqburner yang memuat naik keratan akhbar mengenai perkahwinan pasangan tersebut sehingga mendapat perhatian terutama peminat pelakon tersebut.

Advertisements

Terkini

50 mahasiswa UM jalani penyelidikan kelestarian kampus

SERAMAI 50 mahasiswa Universiti Malaya (UM) telah dipilih untuk menjalankan penyelidikan bagi mengenal pasti serta menyelesaikam masalah berkaitan kelestarian...

Lagi Artikel Berkaitan