25.4 C
Kuala Lumpur
Monday, December 4, 2023

MIC, Makkal Sakti jalin kerjasama satukan masyarakat India

Mesti Baca

MIC mengesahkan bakal menjalinkan kerjasama dengan Parti Makkal Sakti Malaysia (Makkal Sakti) bagi tujuan mengutamakan hala tuju masa depan masyarakat India di Malaysia.

Presiden MIC, Tan Sri SA Vigneswaran berkata, kerjasama dengan Makkal Sakti itu adalah bagi memastikan isu berkaitan kaum India menjadi keutamaan parti dan dibawa kepada perhatian kerajaan.

Beliau berkata demikian dalam sidang media di Ibu Pejabat MIC selepas mempengerusikan mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC), semalam.

Vigneswaran berkata MIC akan menganjurkan perhimpunan aman selepas solat Jumaat minggu hadapan di kedutaan India, di sini.

Beliau berkata perhimpunan itu susulan kenyataan seorang menteri dari Tamil Nadu, India yang menyentuh sensitiviti agama Hindu.

“MIC akan membuat perhimpunan aman serah memorandum kepada kedutaan India dan Kementerian Komunikasi dan Digital untuk memastikan filem lakonan menteri yang juga seorang pelakon itu dihalang daripada disiarkan di Malaysia.

“Malaysia sebuah negara majmuk, banyak agama lain dan masyarakat kita sensitif isu berkaitan agama bukan sahaja agama Islam tetapi agama lain juga,” katanya. -Edisi 9

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Terkini

Lantik Raja Affandi sebagai Ahli Dewan Negara – Shabery

KERAJAAN diminta mempertimbangkan cadangan melantik calon Barisan Nasional (BN) bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Kemaman, Jeneral (B) Tan Sri...

Lagi Artikel Berkaitan