27.9 C
Kuala Lumpur
Thursday, September 21, 2023

Ahli UMNO usah cepat melatah dengan ‘ramalan nakal’

Inilah masa terbaik untuk kita membuktikan kesetiaan terhadap sebuah perjuangan

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

SEMUA ahli dan kepimpinan parti UMNO perlu bermuhasabah, kembali menilai diri tanpa perlu cepat melatah dalam usaha membina semula pertubuhan keramat bangsa ini.

Ketua Penerangan UMNO Negeri Kedah, Datuk Shaiful Hazizy Zainol Abidin berkata, pada Perhimpunan Agung UMNO (PAU) inilah, warga UMNO yang tulen perlu mengutamakan agenda perpaduan dalaman parti dan membina semula pertubuhan keramat bangsa ini sebagai sebuah parti tonggak negara yang diyakini rakyat, khususnya umat Melayu Islam.

Menurutnya, warga parti seharusnya tidak cepat melatah apabila mendengar naratif nakal ramalan pihak-pihak tertentu yang mendakwa kononnya UMNO akan tewas pada Pilihan Raya Negeri (PRN) yang bakal berlangsung tidak lama lagi.

“Adalah kurang bijak untuk bersikap terlalu mengambil peduli tentang persepsi luar terutama yang dilihat cuba mengganggu emosi para perwakilan.

Shaiful yang juga Ketua UMNO Bahagian Merbok bertegas bahawa, adalah lebih baik jika tumpuan diberi kepada pelbagai mesej yang disampaikan oleh kepimpinan tertinggi parti, khususnya Presiden dan ’top five’ tentang hala tuju UMNO dan berbincang kaedah strategik untuk menjayakan matlamat parti.

“Agenda ini adalah lebih penting untuk diutamakan agar dapat disampaikan kepada rakan-rakan akar umbi kita sekali gus memberi keyakinan jitu dan semangat kepada mereka untuk meneruskan perjuangan UMNO,”katanya menerusi kenyataan di sini.

Dalam pada itu, Shaiful juga berkata bahawa kesepakatan harus ditunjukkan dan warga parti seharusnya bekerja lebih kuat untuk mendapatkan kembali keyakinan rakyat, sekali gus membuktikan segala ramalan negatif nakal pihak-pihak tertentu itu terbukti tidak benar dan salah.

“Justeru itu, saya menyeru agar semua pimpinan parti di pelbagai peringkat untuk bangkit menyemarakkan lagi perjuangan dan mempertahankan parti keramat bangsa ini.

“Pada hemat saya, inilah masa terbaik untuk kita membuktikan kesetiaan terhadap sebuah perjuangan” katanya. – Edisi 9

Terkini

OP Jamin diteruskan, atasi kekurangan bekalan beras tempatan

PENGUATKUASAAN bersepadu melalui OP Jamin akan diteruskan bagi mengatasi kekurangan bekalan beras tempatan dengan segera dan seterusnya dapat dipulihkan,"kata...

Lagi Artikel Berkaitan