24 C
Kuala Lumpur
Thursday, December 1, 2022

Malaysia komited kekal ahli majlis ICAO untuk penggal keenam

Malaysia mengadakan sebanyak 44 mesyuarat dua hala dengan ketua-ketua delegasi dan wakil dari pelbagai negara seluruh dunia.

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

MALAYSIA meletakkan harapan tinggi untuk kekal mempertahankan kerusi ahli majlis Pertubuhan Penerbangan Awam Antarabangsa (ICAO) di bawah Kategori III bagi penggal 2022-2025.

Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Dr Wee Ka Siong, berkata, beliau selesai mesyuarat terakhir dengan delegasi Malaysia sebelum bermulanya sesi pemilihan berkenaan, hari ini.

“Kami membincangkan tentang pusingan terakhir kempen untuk melobi undi daripada Negara Anggota ICAO bagi memastikan kemenangan Malaysia buat kali keenam.

“Hari ini (semalam), kami akan mengadakan enam lagi mesyuarat dua hala dan empat lagi majlis resepsi untuk dihadiri sebelum menamatkan pusingan terakhir kempen,” katanya menerusi kenyataan di Facebook.

Ka Siong berkata, delegasi Malaysia telah bekerja keras untuk mengukuhkan hubungan dengan negara anggota dan mendapatkan undi daripada mereka.

Baca juga:   Penerima dos pertama vaksin lepasi angka 10 juta

“Secara keseluruhannya, Malaysia mengadakan sebanyak 44 mesyuarat dua hala dengan ketua-ketua delegasi dan wakil dari pelbagai negara seluruh dunia.

“Marilah kita bersama-sama mendoakan yang terbaik untuk Malaysia dan berjaya mempertahankan kerusi ahli majlis ICAO kali ini,”katanya. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Klip video amaran rusuhan 13 Mei kandungan berbayar – MCMC

TIGA klip video berhubung amaran rusuhan 13 Mei yang dimuatkan di dalam aplikasi TikTok merupakan kandungan berbayar, kata Suruhanjaya...

Lagi Artikel Berkaitan