25.5 C
Kuala Lumpur
Friday, May 27, 2022

MaTiC lokasi Debat Perdana Anwar-Najib

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

PUSAT Pelancongan Malaysia (MaTiC) dipilih sebagai lokasi Debat Perdana antara Presiden PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan bekas Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak yang dijadualkan pada 12 Mei ini, pukul 9 malam.

Pejabat Anwar dan Pejabat Najib dalam kenyataan bersama hari ini memaklumkan kedua-dua pihak berkenaan bersetuju memilih lokasi tersebut menerusi perbincangan antara mereka.

Menurut kenyataan itu debat tersebut bakal disiarkan secara langsung oleh media rasmi melalui saluran televisyen dan media sosial yang akan diumum kemudian.

“Kedua-dua pihak turut berharap Debat Perdana ini akan berlangsung dengan sempurna minggu hadapan,” menurut kenyataan itu.

Semalam, media melaporkan pada awalnya program tersebut akan diadakan di Dewan Tunku Canselor, Universiti Malaya di sini pada tarikh dan masa yang sama, namun pihak universiti tidak bersetuju dengan cadangan itu.

Pengarah Komunikasi PKR, Ahmad Fahmi Mohamed Fadzil pada 17 April lepas dilaporkan berkata format debat perdana yang dijangka berlangsung selama dua jam itu merangkumi tiga bahagian iaitu bahagian pertama berhubung permasalahan dihadapi syarikat minyak dan gas Sapura Energy Bhd, sama ada ia perlu diselamatkan atau tidak.

Baca juga:   Projek HSR 2.0 masih belum muktamad - Tengku Zafrul

Bahagian kedua pula akan berkisar tentang ‘Masa Depan Malaysia’ yang merangkumi aspek ekonomi, politik, urus tadbir serta hala tuju negara dan bahagian ketiga dikhususkan untuk sesi soal jawab.-Bernama

Baca juga:   Projek HSR 2.0 masih belum muktamad - Tengku Zafrul

Terkini

SFC digesa tangani konflik buaya, manusia – Wan Junaidi

SARAWAK Forestry Corporation (SFC) digesa mengambil langkah proaktif dan holistik bagi menangani insiden serangan buaya yang semakin kerap berlaku...

Lagi Artikel Berkaitan