32.5 C
Kuala Lumpur
Saturday, February 4, 2023

PN pastikan calon tiada rekod jenayah, mahkamah, LHDN

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

PERIKATAN Nasional (PN) akan memastikan kesemua 56 calon yang akan bertanding dalam Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor tidak mempunyai rekod jenayah, kes mahkamah atau mempunyai isu dengan Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN).

Setiausaha Agungnya, Datuk Seri Hamzah Zainudin berkata, calon PN juga akan melalui proses tapisan ketat sebelum disenaraikan sebagai calon PRN tersebut.

Beliau yang juga Pengarah PRN Johor bagi parti itu berkata, parti itu akan mengumumkan calonnya minggu depan selepas melakukan beberapa penelitian berkenaan.

“Kita akan pastikan calon-calon daripada semua parti komponen diteliti semua rekod mereka, sama ada pernah terlibat dengan kegiatan jenayah, kes mahkamah atau ada masalah dengan LHDN.

“Selepas itu barulah kita umumkan secepat mungkin, mungkin minggu depan. Pembahagian kerusi akan dilakukan selepas kita mendapat kepastian (jawapan) daripada agensi-agensi berkaitan,” katanya.

Beliau berkata demikian selepas merasmikan Program Kotak Prihatin Kepada Pertubuhan Pemandu Teksi Johor Bahru di Dewan Pusat Produktiviti Malaysia (MPC), Bandar Baru Uda, Johor Bahru, hari ini.

Baca juga:   Khabar angin rombakan Kabinet: Hamzah TPM, Mahdzir ke KDN?

Ujar Hamzah lagi, kemenangan pada pilihan raya adalah sesuatu yang ditentukan oleh rakyat dan ia akan terbukti apabila tiba masanya.

“Kita mahu membuktikan kepada rakyat kita satu kumpulan memikirkan tanggungjawab membantu mereka.

“Tidak kira kita masih berkuasa atau tidak, tetapi kita adalah kumpulan sentiasa prihatin,” katanya.

-EDISI9

Wartawan

Terkini

Agong, Raja Permaisuri ucap takziah kepada keluarga Aishah

YANG di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menzahirkan ucapan takziah kepada keluarga tokoh industri automotif negara dan...

Lagi Artikel Berkaitan