26.3 C
Kuala Lumpur
Monday, December 5, 2022

Botol terpakai jadi hiasan Tahun Baharu Cina di Spritzer Ecopark

Mesti Baca

Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

SEMPENA Tahun Baru Cina yang bakal menjelang, Spritzer menjadikan ribuan botol kitar semula sebagai hiasan Spritzer Ecopark di Kuala Lumpur yang akan dibuka kepada umum bermula 18 Januari hingga 18 Februari ini.

Inisiatif bahan-bahan kitar semula dari Spritzer ini menyerlahkan Spritzer Ecopark dan membawa keceriaan kepada sambutan perayaan.

Dalam masa sama, Spritzer mengambil inisiatif untuk menggalak dan memberi inspirasi kepada orang ramai supaya mengkitar semula sisa buangan mereka, termasuk botol-botol, yang boleh ditukar menjadi kegunaan lain dan serta membantu memastikan kebersihan alam sekitar.

“Kemasukkan ke Spritzer EcoPark adalah percuma dan pelawat boleh bersiar-siar menerusi taman bagi menikmati hiasan perayaan yang diperbuat daripada botol dikitar semula sambil mengambil gambar kenang-kenangan,” kata Spritzer dalam kenyataan hari ini.

Spritzer Ecopark berinspirasi agar semua pelawat bergembira dan berseronok dalam keadaan pematuhan prosedur operasi standard (SOP), termasuk memeriksa masuk menerusi MySejahtera, mengamalkan penjarakan sosial, memakai pelitup muka pada setiap masa dan mencuci tangan menggunakan cecair sanitasi yang disediakan di pelbagai lokasi di sekitar taman ini.

Baca juga:   Spritzer sumbang 25,000 air mineral kepada mangsa banjir

Di samping itu juga, sebagai sebahagian daripada sambutan perayaan dan Hari Kekasih tahun ini pada Februari kelak, tempahan awal dibuka untuk hadiah-hadiah yang direka khusus, seperti jambak bunga dan kotak hadiah.

“Spritzer mengalu-alukan kedatangan pengunjung dalam keadaan selamat dan teratur. Sila rancang masa anda dan nikmati pengalaman penuh keseronokan di Spritzer Ecopark pada Tahun Baharu Cina yang bakal menjelang,” katanya.

Baca juga:   Spritzer ajak rakyat Malaysia daftar program vaksinasi segera

-EDISI9

Wartawan

Terkini

Safawi ke Ratchaburi FC – JDT

JOHOR Darul Ta'zim (JDT) akhirnya mengesahkan perpindahan Safawi Rasid ke Liga Thailand secara pinjaman. Berita berkenaan diumumkan dalam kenyataan yang...

Lagi Artikel Berkaitan