26.1 C
Kuala Lumpur
Thursday, February 29, 2024

Lelaki maut ketika mendaki di Telaga Tujuh

Mesti Baca

Ain Hamzah
Ain Hamzah
Wartawan Edisi 9

SEORANG lelaki yang sedang melakukan aktiviti mendaki bersama rakannya di Telaga Tujuh, Langkawi, Kedah, meninggal dunia selepas pengsan di kawasan itu pada hari ini.

Memetik laporan Astro Awani, Penolong Pengarah Bahagian Operasi Kebombaan dan Penyelamat, Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) Kedah, Mohamadul Ehsan Mohd Zain berkata, mangsa, Lim Tham Guan, 50-an disahkan meninggal dunia oleh pihak Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Beliau berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung khidmat khas bantuan KKM berkaitan kes itu pada pukul 10.45 pagi.

“Pusat Gerakan Operasi (PGO) JBPM Kedah terima panggilan kecemasan melalui sistem MERS 999 khidmat khas menyelamat bantuan KKM mangsa pengsan di Air Terjun Telaga Tujuh, Langkawi.

“Operasi disertai sepasukan anggota dari BBP Langkawi bersama pihak polis dan KKM.”Setibanya di lokasi kejadian didapati terdapat seorang lelaki lingkungan umur 50 an telah disahkan meninggal dunia oleh pihak KKM.

“Maklumat yang diterima daripada rakan mangsa menyatakan mereka melakukan aktiviti mendaki di lokasi berkenaan dan mangsa tiba-tiba pengsan serta tidak sedarkan diri,” katanya.

-EDISI9

Terkini

Cheng Hoe tinggalkan Selangor FC, sertai kelab Thailand

KETUA Jurulatih Selangor FC, Tan Cheng Hoe membuat kejutan apabila meninggalkan kelab Gergasi Merah hari ini. Selangor FC memaklumkan, kedua-dua...

Lagi Artikel Berkaitan