26.2 C
Kuala Lumpur
Wednesday, June 19, 2024

Aksi Harimau Malaya-Kyrgyztan kekal di Bukit Jalil

Mesti Baca

Ahmad Shazwan Md Yusof
Ahmad Shazwan Md Yusof
Wartawan Edisi 9

AKSI pusingan Kelayakan Piala Dunia 2026/Piala Asia 2027 antara Harimau Malaya dan Kyrgyztan pada 16 November ini akan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil.

Perbadanan Stadium Malaysia (PSM) menerusi kenyataan berkata, pihaknya menyambut baik keputusan pihak Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) untuk memilih Stadium Nasional sebagai lokasi perlawanan.

“Ia setelah mengambil kira pandangan kontraktor rumput dan FAM melalui lawatan tapak bersama dan keadaan padang adalah lebih baik berbanding dua perlawanan sebelum ini (Pestabola Merdeka) dan sesuai untuk digunakan.

“Maklum balas ini telah dipersembahkan kepada Menteri Belia dan Sukan, Hannah Yeoh kepada Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim.

“PSM menjunjung kasih ke bawah Tunku Ismail atas perkenan yang telah diberikan untuk perlawanan pada 16 November diteruskan di Stadium Nasional,” katanya hari ini.

Advertisements

Terdahulu, ketua jurulatih Harimau Malaya, Kim Pan Gon dilaporkan berharap anak buahnya dapat beraksi di Stadium Nasional yang merupakan gelanggang keramat skuad kebangsaan.

Katanya, selain memudahkan urusan kehadiran penyokong memandangkan Stadium Nasional terletak di Lembah Klang, ia juga membantu mengurangkan tempoh perjalanan pasukan berbanding jika aksi di luar Lembah Klang. 

Dalam pada itu, PSM berkata, pihak akan kekal komited untuk memastikan padang Stadium Nasional berada dalam keadaan terbaik untuk pasukan Harimau Malaya.

“Kami akan terus bekerjasama dengan pihak kontraktor padang bagi mengambil langkah-langkah yang sewajarnya,” katanya. – Edisi 9

Advertisements

Terkini

AP Terbuka: Mana-mana syarikat bumiputera boleh memohon

MANA-MANA syarikat bumiputera, termasuk yang tidak pernah terlibat dalam aktiviti automotif, boleh memohon untuk dilantik sebagai syarikat AP Terbuka...

Lagi Artikel Berkaitan