27 C
Kuala Lumpur
Sunday, September 24, 2023

Nazri angkat sumpah ADUN Simpang Jeram

Mesti Baca

AHLI Dewan Undangan Negeri (ADUN) Simpang Jeram Nazri Abdul Rahman hari ini mengangkat sumpah jawatan pada Mesyuarat Ketiga bagi Penggal Persidangan Kedua Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor Yang Ke-15 di Bangunan Sultan Ismail, Kota Iskandar.

Majlis angkat sumpah diadakan di hadapan Speaker DUN Johor Datuk Dr Mohd Puad Zarkashi sambil disaksikan Menteri Besar Johor Datuk Onn Hafiz Ghazi dan ADUN Johor yang lain.

Terdahulu, Mohd Puad yang juga ADUN Rengit merakamkan takziah kepada seluruh ahli keluarga Allahyarham Datuk Seri Salahuddin Ayub atas pemergian beliau pada 23 Julai lepas.

“Sama-samalah kita doakan beliau ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman. Bagi yang beragama Islam marilah kita sama-sama membaca al-Fatihah dan bagi mereka yang bukan beragama Islam, berdiri bertafakur selama satu minit,” kata beliau ketika berucap sebelum bermulanya persidangan, hari ini.

Mohd Puad turut mengucapkan tahniah kepada bekas Speaker DUN Johor Suhaizan Kaiat dan Nazri, atas kejayaan masing-masing memenangi kerusi Parlimen Pulai dan DUN Simpang Jeram pada Pilihan Raya Kecil (PRK) 9 Sept lepas.

Nazri, 56, memenangi kerusi DUN Simpang Jeram dengan majoriti undi 3,514, menewaskan Dr Mohd Mazri Yahya daripada Perikatan Nasional (PN) dan calon Bebas S. Jeganathan.

PRK Pulai dan Simpang Jeram diadakan susulan kematian Salahuddin yang juga Timbalan Presiden Amanah. – BERNAMA

Terkini

Kes bunuh: Polis buru dua suspek warga Sri Lanka

POLIS memburu dua suspek lelaki warga Sri Lanka kerana disyaki terlibat kes bunuh tiga warga senegara di sebuah rumah...

Lagi Artikel Berkaitan