32.5 C
Kuala Lumpur
Tuesday, June 18, 2024

PM harap Ramsamy terus beri sumbangan kepada negara

Mesti Baca

Ahmad Shazwan Md Yusof
Ahmad Shazwan Md Yusof
Wartawan Edisi 9

PERDANA Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim berharap bekas Timbalan Ketua Menteri II Pulau Pinang, Dr. P. Ramasamy akan terus menyumbang sesuatu kepada negara.

Anwar berkata, beliau percaya segala yang berlaku sehingga mempengaruhi keputusan pemimpin itu meninggalkan DAP adalah berkaitan masalah dalaman parti.

“Ramasamy sahabat saya akan tentunya dapat pandangan daripada dia (tentang perkara yang berlaku).

“Mungkin ada beberapa masalah khusus dalam parti. Saya harap dia main peranan positif untuk membantu kerajaan dan pendekatan Malaysia Madani,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada media selepas menyampaikan ucaptama pada Persidangan Meja Bulat Asia-Pasifik hari ini.

Advertisements

Ramasamy hari ini mengumumkan keputusannya melepaskan semua jawatan dalam DAP serta mengambil keputusan untuk keluar parti tersebut.

Katanya, keputusan itu dibuat selepas mempertimbang faktor pimpinan DAP Pusat terlalu bergantung kepada ‘maharaja’ yang menjadi punca krisis kepimpinan di Pulau Pinang.

Ramasamy bagaimanapun mendedahkan masih belum berhasrat menyertai mana-mana parti politik mahupun menubuhkan parti baharu. 

Beliau turut menegaskan akan terus menyokong gabungan Pakatan Harapan (PH), terutama kepimpinan Perdana Menteri dan Pengerusi DAP Pulau Pinang, Chow Kon Yeow. – Edisi 9

Advertisements

Terkini

Basikal lebuh raya nasional jalani ujian aerodinamik di UK

BASIKAL lebuh raya (road bike) nasional pertama yang dibangunkan Bozetta Bike Malaysia Sdn Bhd, Bozetta FZ8 telah dihantar ke...

Lagi Artikel Berkaitan