25.6 C
Kuala Lumpur
Wednesday, September 27, 2023

Pengamal media terima rebat sebulan bil telefon September

Mesti Baca

Ahmad Shazwan Md Yusof
Ahmad Shazwan Md Yusof
Wartawan Edisi 9

PENGAMAL media di negara ini bakal menikmati rebat telefon bimbit selama sebulan yangn akan dilaksanakan pada September ini.

Menteri Komunikasi dan Digital,Fahmi Fadzil berkata, dianggar sebanyak 10,000 pengamal media berdaftar dengan Jabatan Penerangan bakal menikmati Insentif Rebat Rahmah Pengamal Media tersebut.

Fahmi berkata, insentif itu bertujuan menghargai pengamal media selaku ‘wira-wira tidak didendang’ yang turut membantu memperjelaskan inisiatif Rahmah di bawah konsep Malaysia Madani.

“Insya-Allah satu Insentif Rebat Rahmah Pengamal Media akan dilaksanakan pada September ini.

“Semua pengamal media yang memiliki kad perakuan media Jabatan Penerangan layak mendapat rebat satu bulan bil telefon bimbit,” katanya.

Beliau berkata demikian dalam sidang media selepas melancarkan Pakej 5G Rahmah dan insentif pasca bayar Rahmah Penjawat Awam di Putrajaya hari ini.

Sementara itu, Fahmi berkata, tawaran tersebut merupakan hasil usaha Kementerian Komunikasi dan Digital (KKD), Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dan syarikat telekomunikasi.

Katanya, perincian lanjut berhubung insentif itu akan diumumkan selepas penyelarasan dibuat dengan syarikat telekomunikasi yang terlibat.

“Kita sedang adakan sedikit perbincangan tambahan,” katanya. – Edisi 9

Terkini

Nafi sos cili peket dicaj, McDonald’s buat laporan polis

MCDONALD’S Malaysia membuat laporan polis berhubung dakwaan pekerjanya mengenakan caj sos cili peket kepada pelanggan sepertimana tular baru-baru ini. McDonald’s Malaysia berkata,...

Lagi Artikel Berkaitan