26.5 C
Kuala Lumpur
Thursday, March 23, 2023

Dr Amalina rasa bangga dijemput ke Istana Buckingham, London

Mesti Baca

Sharieza Ismail
Wartawan Edisi 9

SIAPA yang tidak rasa bangga apabila dapat menjejakkan kaki di Istana Buckingham, London.

Begitulah yang dirasai pakar bedah kelahiran Malaysia, Dr. Nur Amalina Che Bakri meluahkan yang telah dijemput ke Istana Buckingham, London untuk bertemu Raja Charles III dan Permaisuri.

Menerusi perkongsian di laman Instagramnya, Amalina berkata, jemputan tersebut adalah bagi mewakili negara pada pertemuan yang dianjurkan baginda di istana tersebut.

“Ia adalah satu penghormatan untuk bertemu Duli Yang Maha Mulia Raja Charles III dan Permaisuri pada majlis resepsi di Istana Buckingham, mewakili Malaysia.

“Kami berbesar hati kerana dijemput untuk bertemu dengan ahli keluarga diraja dan mereka yang bekerja dengan keluarga diraja ini serta pelbagai lapisan masyarakat yang telah menyumbang kepada komuniti di UK dan di luar negara,” ujarnya.

Baca juga:   PPV IDCC Shah Alam ditutup sehari, petugas positif Covid-19

Dalam pada itu, Amalina berkata, kali terakhir dia bertemu Raja Charles III adalah pada tahun 2017.

Jelas beliau, ketika itu baginda adalah Putera Wales dan telah datang melawat Hospital Diraja London di mana tempat dia bekerja selepas serangan pengganas London Bridge.

“Saya adalah salah seorang doktor dalam pasukan yang merawat mangsa,”ujarnya. – Edisi 9

Wartawan

Terkini

Kejar pahala, jangan siakan dengan pembaziran – Agong

YANG di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri'ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah menasihati umat Islam agar mengejar pahala bulan Ramadan serta tidak mensia-siakan bulan...

Lagi Artikel Berkaitan